Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 24 februari 2010
Fliegl Importschap BFK Trailers gaat Fliegl importeren
BFK Trailers B.V., ook bekend als Samro Nederland en importeur van Samro opleggers en aanhangwagens, heeft het importeurschap verworven van het Duitse FLIEGL.
Mede gezien de problemen bij het Franse Samro heeft BFK Trailers, om de toekomst veilig te stellen, tot deze stap doen besluiten. Bovendien is het traileraanbod van Fliegl aanmerkelijk groter dan dat van Samro.
 Lees verder...
bedrijfsautorai in voorjaar 2012
Bedrijfsautorai in voorjaar 2012
Vanwege de recessie is het afgelopen najaar de BedrijfsautoRAI (The European Road Transport Show) niet doorgegaan. Daardoor is de tentoonstelling tevens zijn A-status kwijtgeraakt. Alleen de IAA in Hannover heeft deze status nu nog. RAI Vereniging heeft nu besloten de tentoonstelling niet in het najaar van 2011 te organiseren, maar te verplaatsen naar 16 tot en met 21 april 2012 en vanaf dat moment elke twee jaar in dezelfde periode zijn vaste plaats te geven.  Lees verder...
Aad Goudriaan vertrekt naar Bosal Aad Goudriaan CEO Bosal Groep
 Aad L. Goudriaan (50) wordt 1 april de nieuwe CEO van de Bosal Groep. Sinds 2004 was hij president-directeur bij DAF Trucks N.V. en vice-president PACCAR Inc. Voor Karel Bos (1928), voorzitter van de Bosal Groep is Aad Goudriaan de ideale CEO, mede omdat die op vergelijkbare wijze naar de mogelijkheden en uitdagingen kijkt als hijzelf altijd heeft gedaan.
De lange termijn visie van de Bosal Groep is om voortdurend met innovatieve producten de kansen in groeiende markten uit te bouwen.
Lees verder...
Escape Hammer product van het jaar Escape Hammer product van het jaar
De Escape Hammer, in ons land op de markt gebracht door Fijen To Make Life Easier BV uit Dussen, is door 10.000 Nederlandse consumenten uitgeroepen tot product van het jaar 2010 in de categorie Auto Veiligheid. Het consumenten-onderzoek werd via internet afgenomen door Dedicated Research in de periode 26 november tot 16 december 2009.
Lees verder...
Nederland blijft belangrijkste exporteur richting Duitsland
Nederland heeft in 2009 zijn eerste plaats als be-langrijkste exporteur richting Duitsland tegenover China en Frankrijk kunnen handhaven. Dit meldt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag. Nederland heeft volgens de Handelskamer in het afgelopen jaar goederen ter waarde van meer dan 58 mrd. euro naar Duitsland vervoerd. China bereikte 55,4 mrd. euro, Frankrijk lag op 54,6 mrd.  euro. Nederland heeft ondanks de moeilijke rand-voorwaarden bewezen dat het als goederenplatform richting de Bondsrepubliek steeds belangrijker wordt, volgens Axel Gerberding, directeur van de DNHK. Vorig jaar had Nederland voor het eerst sinds de jaren tachtig Frankrijk van de eerste positie als exportland richting Duitsland verdrongen.
Lees verder...
DAF FT CF 75.360 EEV: Stedenschoon>< ATW Trucktest
DAF FT CF 75.360 EEV: Stedenschoon
Bij DAF besteden ze de meeste aandacht aan de XF105 als het om testvoertuigen gaat. De lichtere voertuigen komen niet zo veel aan bod. Daarom is het wel eens leuk om ter afwisseling met zo'n lichtere DAF te rijden, bijvoorbeeld een FT CF75.360 trekker voor het distributievervoer. We hadden onlangs die gelegenheid.

Klik hier voor het complete testverslag


04 t/m 06 Maart, Emmeloord
Kuiken Show


06 Maart, Meppel
Open dag Talen Carrosseriebouw


23 t/m 27 Maart, Belgrado
Belgrade International Motor Show 2010


13 t/m 18 April, Riga
Baltics Motor Show 2010


20 t/m 22 April 2010, Hardenberg
Carrosserie Vakdagen
        

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.