Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 18 mei 2010
Nieuwe Terberg terminaltrekker Terberg Benschop komt met nieuwe serie RT-terminal trekkers
Terberg Benschop presenteert een compleet nieuwe serie Terberg RT trekkers. Vóór de presentatie zijn al dertig nieuwe Terberg RT trekkers verkocht.
Lees verder...
Nooteboom noviteiten
Nooteboom introduceert revolutionaire Multitrailer MCO-PX
Nooteboom introduceerde onlangs een compleet nieuw en revolutionair semi-diepladerprogramma: de Nooteboom Multitrailer MCO-PX. De Multitrailer MCO-PX is de gedroomde uitbreiding in het programma van speciaal transporttrailers en is gebaseerd op de zeer succesvolle Nooteboom PX dieplader. Ze kenmerken zich door een extreem hoog nuttig laadvermogen. Qua ontwerp en gebruik van componenten is de MCO-PX gebaseerd op de PX2 dieplader, met dezelfde belangrijke voordelen. De afgelopen maanden heeft Nooteboom conceptversies van de MCO-PX voorbesproken met diverse klanten uit verschillende Europese landen. Lees verder...
Scania Wide Spread Scania introduceert Wide Spread tandem
Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Scania Beers B.V. het Wide Spread Tandem (Scania WST) chassis ontwikkeld. Scania WST heeft hydraulische vering en besturing.
Lees verder...
MAN-Scania blijven zelfstandig MAN en Scania blijven zelfstandige merken
VW CEO Martin Winterkorn wil Scania en MAN dichter tot elkaar brengen. Dat vertelde hij tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Scania in het Zweedse Södertälje. Volkswagen is zowel de grootste aandeelhouder van het Duitse MAN als van Scania. Meer samenwerking is volgens Winterkorn in het belang van alle drie de partijen.
Lees verder...
Nieuwe Europese regels voor cabotagevervoer van kracht
Sinds kort gelden er nieuwe Europese regels voor cabotagevervoer. Een Nederlandse vrachtwagen-chauffeur mag vanaf die datum maximaal drie vervoersopdrachten in zeven dagen accepteren in het land waar zijn oorspronkelijke lading is gelost. Daarnaast mag een chauffeur op de terugweg naar de thuisbasis, na lege binnenkomst in een andere lidstaat, één cabotagerit binnen 3 dagen maken. Cabotage voorkomt het onnodig leeg rijden van vrachtwagens en is daarmee beter voor het milieu. Daarnaast zorgt het voor efficiënter internationaal vervoer. De nieuwe Europese regels zijn het resultaat van de in 2008 bereikte politieke overeenstemming tussen de ministers van Transport van de Europese Unie over een nieuwe wettelijke regeling voor cabotage over de weg. 
DAF FAD CF85.380: GRENSGEVAL ATW TEST:
DAF FAD CF85.380
DAF doet het goed als truckfabrikant. Ze hebben weliswaar net zo te lijden van de huidige malaise als de overige Europese fabrikanten, maar ze hebben in elk geval een stevige marktpositie:

Klik hier voor het complete testverslag


18 t/m 20 Mei 2010, Hardenberg
Klein Transport Vakbeurs


01 t/m 04 Juni 2010, Essen
Reifen 2010


03 t/m 05 Juni 2010, Barneveld
Technische Kontakt Dagen


05 t/m 10 Juni 2010, Brno, Tsjechië
Brno Autotec 2010


31 Augustus t/m 02 September, Gorinchem
Carrosserie Vakdagen
        

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.