Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
Vrije cabotage in Benelux

Vrije cabotage in Benelux
De Europese Commissie heeft ingestemd met het akkoord dat minister van Verkeer Camiel Eurlings en de Belgische staatssecretaris Etienne Schouppe in april hadden bereikt inzake vrije cabotage voor de Benelux-landen onderling, omdat België met name vreesde voor oneerlijke concurrentie uit Oost-Europese landen. Voor andere EU-landen geldt de nieuwe Europese regelgeving.
Lees verder...

Beste motoren ter wereld
Jaarlijks worden de Engine of the Year Awards uitgereikt voor de beste motoren in een bepaalde categorie per jaar. In de categorie Groene motoren en benzinemotoren met een inhoud van 1,0-1,4 liter ging de prijs naar de 1,4 TSI motor van Volkswagen. De categorie benzinemotoren van 1,4-1,8 liter werd gewonnen door de 1,6 liter vier cilinder direct injectiemotor van PSA die in samenwerking met BMW werd ontwikkeld. BMW zelf won de categorie zware dieselmotoren met zijn 3.0 DI Twin Turbo-motor die de prijs ook al in 2007 en 2008 opstreek. Toen was deze motor eveneens overall winnaar van alle motoren. Dit jaar kreeg deze BMW-dieselmotor van de jury een totaal van 350 punten en werd net verslagen door de Volkswagen 1.4 TSI-motor, die 354 punten verzamelde en daarmee de overall-winnaar van 2009 werd. Ook Mercedes-Benz viel in drie categorieën in de prijzen. Men won de 2-2,5 liter diesel categorie met de nieuwe 4-cilinder voor de C- en de E-klasse. De 6,3 AMG V8 motor won de categorie boven 4 liter. Deze motor werd tevens uitgeroepen tot 'Best Performance Engine".

Verbreding A1-A27
Met de Regio Utrecht zijn afspraken gemaakt over de aanpak van de A1 en A27. De A27 wordt vanaf Utrecht Noord tot knooppunt Eemnes verbreed naar een 2x 3 baans weg, terwijl de A1 vanaf Eemnes tot aan Bunschoten een 2x 4 baans traject wordt. Wel hangt de besluitvorming af van een oplossing die er gevonden dient te worden voor de problemen rond knooppunt Hoevelaken, die al jaren op nummer drie staat van grootste economische schadeposten door files en het bedrijfsleven jaarlijks minimaal 23 miljoen euro kost.

Aanpak infrastructuur oost Nederland
Er wordt weer vaart gemaakt met de besluitvorming over verbreding van de A28 tussen Hattemerbroek en Lankhorst en de A50 tussen Ewijk en Grijsoord. Ook de doortrekking van de A15 tussen Ressen en de A12 zit er eindelijk aan te komen, evenals het regionale voorkeurstracé voor de aanpassing van de N18 tussen Enschede en Varsseveld. Wel is het besluit over de verbreding van de A1 tussen Beekbergen en knooppunt Azelo tot volgend jaar uitgesteld.

Ook Kogel in de prijzen

Ook Kögel in de prijzen
De lezers van de belangrijke Duitse transportbladen 'Fernfahrer', 'lastauto omnibus' en 'trans aktuell' kiezen jaarlijks in diverse categorieën hun favoriete merk of product. Dit jaar deden ruim 8.500 lezers aan de verkiezing 'Beste Marke 2009' mee. In de categorie Trailers ging de prijs met overweldigende meerderheid naar Kögel, die dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert, en de afgelopen twee jaar net naast de hoofdprijs greep.

Topinstituut Logistiek
Het Rijk heeft begin april 25 miljoen euro uitgetrokken voor concrete uitwerkingen voor het z.g. Innovatieprogramma Logistiek om logistieke knooppunten, 4C en service logistiek beter op de rails te krijgen. Naar aanleiding hiervan komt er nu in Breda onder de naam Logixperience een topinstituut voor Supply Chain Management en een bijbehorende Campus, om zoveel mogelijk synergie tussen wetenschap en praktijk te verkrijgen en nieuwe kennis snel en efficiënt breed toegankelijk te kunnen maken. De Gemeente Breda en de Provincie Brabant zullen met 10 miljoen Euro bijdragen aan de realisatie hiervan.19 en 20 Juni, Budel
Open dagen Hyva en Kluitmans


27 Juni, Benschop
Open dag Terberg Benschop B.V.


04 Juli, Hoogeveen
Open dag HTS Hoogeveen


1 September tot 3 September, Gorinchem
Carrosserie Vakdagen editie Gorinchem


13 Oktober tot 18 Oktober, Paris Nord Villepinte
EQUIP’AUTO, het internationale trefpunt voor de sector automotive


20 November tot 24 November, Kortrijk
Trailer® 2009Autoboek international logo


        

      

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2009 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.