Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 14 september 2010
IAA noviteiten 272 wereldpremieres op de IAA
Op de IAA Nutzfahrzeuge, die van donderdag 23 tot en met donderdag 30 september in Hannover wordt gehouden, zullen liefst 172 wereldprimeurs te zien zijn, een absoluut record. Het aantal van 1748 exposanten uit 42 landen is wat minder dan twee jaar geleden, maar wel 12 procent meer dan in 2006. Het totale tentoonstellingsoppervlak bedraagt liefst 235 000 vierkante meter.
Lees verder...
Belastingdienst
Deadline buitenlandse BTW terugvordering blijft 30-09-2010. 
Na verschillende berichtgevingen in de media is er onduidelijkheid ontstaan over de uiterste datum wanneer uw teruggaaf verzoek voor buitenlandse BTW over 2009 ingediend moet zijn. Deze uiterste datum is 30-09-2010. Dit betekend dat, indien u nog facturen met buitenlandse BTW heeft liggen over het jaar 2009, u deze op zeer korte termijn moet indienen. Let er daarbij op dat u uw VRCA code (VAT Refund Corre Asset) bij de hand heeft.
verkeershinder Dit najaar veel hinder op de weg
Rijkswaterstaat werkt in 2010 veel aan de Nederlandse wegen. Naast onderhoud wordt er gewerkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid door aanleg van meer rijstroken. Ook worden vluchtstroken ingericht als spitsstrook. In 2010 wordt er meer gewerkt dan voorgaande jaren en dit levert meer hinder op. De meeste hinder ontstaat in de regio’s Amsterdam en Utrecht op de A1, A28, A2 en de A20. Automobilisten moeten daarom rekening houden met extra vertragingen dit najaar.
Lees verder...
MAN Concept S MAN concepttruck ook op IAA
Op de komende IAA volgende week zal MAN ook een concepttruck presenteren genaamd de Concept S. Dit studiemodel kenmerkt zich door 25 procent minder CO2 dankzij uitgekiende aerodynamica. Een drastische reductie van brandstofverbruik en CO2 uitstoot door diesel trucks is mogelijk en kan op korte termijn worden geïmplementeerd.
Lees verder...
VDL Paradepaard Nieuw paradepaard VDL Bus & Coach
Met de Nieuwe VDL Futura introduceert de Nederlandse fabrikant VDL Bus & Coach een klassieke hoogdekker touringcar voor de Europese markt. Een 2-asser met een lengte van 12,9 meter en een 3-asser met een lengte van 13,9 meter zijn de eerste modellen van een modulaire productfamilie die aan alle vereisten van de internationale touringcarmarkt voldoet.
Lees verder...
Voortaan afgifte digitale tachograaf door Kiwa Chauffeurskaarten voortaan via Kiwa
Kaarten voor de digitale tachograaf worden vanaf 1 oktober 2010 afgegeven door Kiwa. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) draagt per die datum de taken daarvoor aan Kiwa over. Uw aanvraag kunt u tot en met woensdag 29 september bij de IVW indienen, via www.ivw.nl. Op donderdag 30 september is het niet mogelijk om een aanvraag in te dienen.  
Lees verder...
Transport & Logistiek Nederland merkt niets van tariefherstel
Transport en Logistiek Nederland (TLN) merkt niets van een tariefherstel. Toch beweert de laatste Transport Market Monitor van Capgemini dat de tarieven in het Europese wegvervoer in het tweede kwartaal zijn gestegen met 13,5%. ING Economisch Bureau signaleert dat het transport opleeft, maar dat kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de wereldwijde voorraadopbouw. Tegen de jaarwisseling loopt die opbouw ten einde. ING merkt ook weinig van een positief prijseffect. Het Zwitserse onderzoeksbureau Progtrans en het Duitse economische instituut ZEW zijn positiever gestemd. Een meerderheid van de 300 aangesloten experts voorspelt een aanhoudende ladinggroei, in combinatie met prijsstijgingen. Het onderzoek is vooral gericht op de Duitse markt.
Arnaud Burges, onderzoeker bij NEA, verklaart dat de spotmarkt dynamischer is en daardoor grotere uitslagen laat zien. In het wegvervoer liggen de meeste tarieven echter vast in contracten met een duur van één jaar. Het NEA-tarief laat daardoor al enkele kwartalen achteren geen verandering zien. NEA brengt op 6 oktober de Korte Termijn Voorspeller uit.
IVECO ECODAILY ATW TEST:
Iveco Daily EEV: Schoner
Iveco introduceerde vorig jaar de vernieuwde Daily, nu deels voorzien van Euro 5 en eventueel zelfs EEV motoren, maar daarnaast ook op redelijk korte termijn leverbaar met een hybride of zelfs volledig elektrische aandrijflijn.

Klik hier voor het complete testverslag


14 September t/m 19 September 2010, Frankfurt
Automechanika Frankfurt 2010


18 September 2010, Emmeloord
Kuiken Machinistendag


23 September t/m 30 September 2010, Hannover
IAA Nutzfahrzeuge


29 September t/m 30 September 2010, Brussel
PROLOGISTICS 2010


06 Oktober t/m 08 oktober 2010, Kiev
Kiev International Motor Show, TIR’2010
        

        

           

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.