Indien deze email niet correct wordt weergeven, klik dan hier.
Auto en Transport Wereld
        Nieuwsbrief Auto- en Transport Wereld - 10 maart 2010
Fiat Fiorino zuinigste besteller Fiat Fiorino zuinigste besteller
Stichting Natuur en Milieu en de ANWB hebben een overzicht gepubliceerd van de Top 10 van zuinigste bestelauto’s. Deze Top 10 bevat alleen bestelauto’s die voldoen aan de Euro 4-norm met af-fabriek roetfilter of aan de Euro5-norm.
Lees verder...
complexe afvalstoffenregels leiden tot onduidelijkheid
Complexe afvalstoffenregels leiden tot onduidelijkheid
Volgens verladersorganisatie EVO is de regelgeving voor het vervoer van afval volstrekt onduidelijk voor het bedrijfsleven. Per lidstaat verschillen de eisen en worden controles op verschillende wijzen uitgevoerd. Hierdoor ontstaat al snel het beeld dat nogal wat bedrijven hun zaakjes niet op orde hebben. Daarom heeft EVO onderzoeksbureau EURinSPECT opdracht gegeven onderzoek te doen naar knelpunten bij grensoverschrijdend afvaltransport en mogelijke oplossingen. Hieruit blijkt dat de onduidelijke regelgeving bij grensoverschrijdend afvaltransport bij veel ondernemers tot verwarring leidt. Daarom wil het verladend bedrijfsleven dat er één Europese toezichthouder komt die wetgeving en handhaving meer op elkaar afstemt.  Lees verder...
Optitronic bak ook voor Renault Premium Optitronic bak nu ook leverbaar voor Renault Premium
 De geautomatiseerde Optitronic 6AS 1000-versnellingsbak versnellingsbak in de Renault Midlum is nu ook voor de 4x2 Premium Distribution typen met 270 tot 310 pk en maximaal toelaatbare treingewichten van 16, 18 of 19 ton leverbaar.
Lees verder...
Defender 90 Soft Top Classic Defender 90 Soft Top Classic
In 1948 presenteerde Land Rover de eerste auto op de AutoRAI in Amsterdam. Het allereerste productiemodel (productiedatum 11 maart 1948 en chassis-nummer LR1) met de bijnaam ‘Huey’ bestaat nog steeds en vormt nu, precies 62 jaar later, de inspiratie voor de limited edition Defender 90 Soft Top Classic.
Lees verder...
Maak een einde aan fiscale bijtelling op privégebruik van de zakelijke auto
LElke ondernemer en elke werknemer die een auto voor privédoeleinden ter beschikking heeft krijgt te maken met belasting op het privégebruik van de auto van de zaak. Het percentage is 25% (of lager tot 14% bij een CO2 zuinige auto) ongeacht het aantal privé gereden kilometers.
Hier is een uitzondering op wanneer minder dan 500 km privé wordt gereden en een sluitende rittenadministratie kan worden overlegd. De bijtelling bedraagt dan nul.
Lees verder...
DAF FT CF 75.360 EEV: Stedenschoon ATW Trucktest
DAF FT CF 75.360 EEV: Stedenschoon
Bij DAF besteden ze de meeste aandacht aan de XF105 als het om testvoertuigen gaat. De lichtere voertuigen komen niet zo veel aan bod. Daarom is het wel eens leuk om ter afwisseling met zo'n lichtere DAF te rijden, bijvoorbeeld een FT CF75.360 trekker voor het distributievervoer. We hadden onlangs die gelegenheid.

Klik hier voor het complete testverslag


23 t/m 27 Maart 2010, Belgrado
Belgrade International Motor Show 2010


13 t/m 18 April 2010, Riga
Baltics Motor Show 2010


19 t/m 25 April 2010, München
Bauma 2010


20 t/m 22 April 2010, Hardenberg
Carrosserie Vakdagen


24 April 2010, Moerdijk
Open Dag Pon Equipment
        

        

        

Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, klikt u hier
Vragen of opmerkingen? Stuur een email naar nieuwsbrief@atw.nl


Copyright (C) 2010 | All right reserved | Peters Uitgevers Mij. B.V.