Terug naar het overzicht

Mulder Europe biedt een breed gamma aan CO2-arme betonmixers

Gepubliceerd op 08-11-2019 07:31 uur

Mulder Europe in Dordrecht is al jarenlang koploper op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve betonmixers. Ongeveer tien jaar geleden brachten zij als eerste Europese producent een elektrisch aangedreven truckmixer uit, de zogenaamde Mulder EcoDrive. Ook biedt Mulder Europe in samenwerking hybride aangedreven truckmixers aan. Nieuw in ons aanbod is de Zero Emission aandrijving. Een volledig elektrisch aangedreven betonmixer, waarmee men in elke binnenstad mag lossen.
Traditioneel wordt de opbouw van een trailer aangedreven via de PTO van de trekker of door middel van een separate dieselmotor. Bij de Zero Emission traileraandrijving wordt deze conventionele aandrijving vervangen en wordt de betonmixer volledig elektrisch aangedreven. Dat betekent geen CO2 uitstoot en geen brandstofverbruik en veel minder geluidsoverlast door de mixeropbouw.

 

Hybride

Daarnaast kunnen truckmixers met een betoninhoud van 10 tot 16m3 op verzoek worden uitgerust met een hybride-aandrijving. Na het opstarten van de conventionele PTO neemt de Electric PTO automatisch de aandrijving van de opbouw over en wordt de dieselmotor uitgeschakeld. Zodra de accuspanning van het voertuig te laag is, start de dieselmotor weer automatisch. Het uitschakelen van de Electric PTO gebeurt eenvoudig via een schakelaar.

 

De Mulder EcoDrive

Ook biedt Mulder Europe de succesvolle Mulder EcoDrive, de eerste elektronisch aangedreven mixer. De zogenaamde plug-in mixer, waarbij de mixer tijdens het transport op de weg draait op een generatormotor. Op de bouwplaats of bij de centrale sluit men de universele 63 Ampère stekker aan en draait de mixer weer volledig elektrisch. Op de bouwplaats en bij de centrale draait de mixer zonder uitstoot van CO2.