Terug naar het overzicht

Veth grijpt RDD aan om Renault Kangoo Z.E. te showen

Gepubliceerd op 06-06-2019 09:53 uur

De volledig elektrische Renault Kangoo Z.E. is nu ook beschikbaar in Nederland als pick-up met een grote, open laadbak en zal op de stand van Veth Automotive getoond worden. De nieuwe versie is bijvoorbeeld geschikt voor hoveniers, gemeenten en reinigingsdiensten. De pick-up is gebaseerd op de Renault Kangoo Z.E. Maxi en wordt omgebouwd door gecertificeerd Agrément Carrossier Veth Automotive.

 


Er zijn vier typen beschikbaar. De basisversie heeft geen opbouw, vaste zijwanden en een achterklep. Er is ook een opbouwvariant met een platte laadbak en openklapbare aluminium zijwanden. Bij de derde variant kan dezelfde laadbak ook kippen. De vierde variant heeft een kiepbare veegvuilopbouw van lichtgewicht kunststof. De Renault Kangoo Z.E. wordt aangedreven door een elektromotor van 44 kW (60 pk) die gevoed wordt door een 33 kWh batterij. Dankzij de 7 kW/32A AC-lader is de batterij via een 7,4 kW oplaadpunt in circa zes uur op te laden. In een uur, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, kan een rijbereik van circa 35 kilometer worden geladen.
De prijzen van de Renault Kangoo Z.E. pick-up beginnen bij 33.584 euro exclusief BTW en op basis van batterijkoop. Ook palenrekken, gereedschapskisten, optische signalering en laadbakcoating zijn optioneel beschikbaar. Voor de Kangoo Z.E. zijn in Nederland subsidieregelingen van toepassing, zoals de MIA, VAMIL en eventuele lokale subsidies voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen.