home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 03 Mei 2019, 16.01 uur


Met TheMotion 2.0 slaat e-Traction nieuwe weg in

Met TheMotion 2.0 zorgde het in Apeldoorn gevestigde e-Traction verleden jaar voor een echte verrassing op de IAA. Met TheMotion 2.0 levert e-Traction een aandrijfas waarmee het hoge ogen kan gooien. Onder de vleugels van de Chinese Tanhas Group krijgt het Apeldoornse bedrijf de kans om deze uitdaging wereldwijd aan te gaan.

TheMotion 2.0 is 'weer' een geheel eigen ontwikkeling van e-Traction, waarmee het bedrijf een nieuwe weg inslaat. Kon er op de IAA al mee worden proef gereden, ter ondersteuning van dit interview reden we er onlangs nog een rondje mee in Apeldoorn in een stadsbus, een VDL Citea uit 2007 in Rotterdamse RET-kleuren. De bus beschikt over twee 80 kWh Valence-batterijen. TheMotion 2.0 is een stille maar krachtige aandrijving, mede dankzij de door e-Traction nieuw ontwikkelde PMS-motor en wisselrichters, waarbij de focus ligt op robuustheid. De motoren zitten in de wielen , zogenoemde wielnaafmotoren. Ook de wisselrichters zijn geïntegreerd in het wiel. e-Traction levert verder de regelunit voor de aansturing en distributie van de energie naar de twee wielnaafmotoren en een aparte 'tool' voor systeemdiagnose en kalibratie indien nodig.

Voor het complete artikel met fotoreportage verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Kijkt u dan onder het tabblad 'abonnement' bovenaan deze website.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

facebook
Cuppers
almic
rino
scania
Sluitsnel
snapon
Autoboek International
Trailned
Middelbos
Capriƫl Nederland
Hoornweg
HEBIC
meiller
rdd
Knapen
vdl
vako
advertise
Trucks.nl
terberg