home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Mei 2019, 10.12 uur


BP's pan-Europese tolbox ook voor Duitse wegen

Nu ook Duitsland zich heeft aangesloten bij het pan-Europese tolsysteem EETS (European Electronic Toll Service), kunnen wagenparkbeheerders hun Duitse tol afrekenen via de vorig jaar geïntroduceerde BP Tollbox voor EETS. Na de afronding van een pilot,is de toloplossing van BP nu beschikbaar in Duitsland. “Met de marktlancering van EETS in Duitsland bieden wij wagenparkbeheerders en chauffeurs een geavanceerde, technische oplossing in de vorm van onze BP Tollbox voor EETS”, zegt Jeroen de Vries, die als sales manager bij BP verantwoordelijk is voor tankpassen in Europa. “Dit innovatieve tolkastje kan inmiddels in acht Europese landen worden gebruikt en biedt vele voordelen, zoals duidelijker inzicht in het wagenpark en een vermindering van administratieve handelingen.” De EETS-toloplossing van BP komt in verschillende pakketten. Het Basic-pakket biedt een On Board Unit (OBU) die zelf geïnstalleerd moet worden. De uitgaven die in Europa zijn gedaan met de tankpassen van het bedrijf komen samen met de tolbetalingen op één verzamelfactuur. Ook de kosten voor BP On Road Services, zoals het gebruik van veerdiensten, truck wash of parking, zijn op deze factuur te vinden. De BP Tollbox voor EETS is zelf tussen voertuigen uit te wisselen.

Inmiddels kan de BP Tollbox voor EETS worden gebruikt in Frankrijk, Spanje, Portugal, België (inclusief de Liefkenshoektunnel), Italië, Oostenrijk, Polen (alleen de A4-snelweg, Katowice-Krakow SAM) en voor het eerst nu ook in Duitsland. Naar verwachting worden dit jaar ook Hongarije, Polen, Noorwegen (AutoPass-systeem) en Slovenië, evenals de Öresund en Storebaelt Brug, aan het EETS-systeem toegevoegd. De regionale uitbreiding van acceptatiegebieden in de BP Tollbox voor EETS kan draadloos worden uitgevoerd, zonder dat daarvoor extra hardware nodig is. De BP Tollbox voor EETS zal ook aanvullende functionaliteiten bieden, zoals een telematica-oplossing voor het lokaliseren van voertuigen, evenals fleetmanagement- en rapportagefuncties. Het scala aan diensten is modulair opgezet. Het begint met het reeds beschikbare Basic-pakket en gaat verder met de Uitgebreide en Complete pakketten, die momenteel nog in ontwikkeling zijn. BP biedt de EETS-toloplossing in samenwerking met tolexpert Trafineo.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trucks.nl
rino
Capriƫl Nederland
meiller
Hoornweg
Sluitsnel
almic
scania
facebook
Cuppers
Autoboek International
terberg
snapon
Trailned
advertise
Middelbos
vdl
HEBIC
rdd
vako
Knapen