home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 30 April 2019, 09.15 uur


ZF gaat voor elektrische toekomst

ZF bereidt zich voor op de elektrische toekomst. Dat doet het met de elektrische module voor de TraXon, met de AV130 portaalas voor stadsbussen, de AV133 met wielnaafmotoren en de nieuwe CeTrax elektrische aandrijving voor lichte trucks en stadsbussen. Er loopt sowieso bijna geen truck, bus of personenauto van de band, waar dan ook, zonder een ZF-onderdeel. Dat zal niet veranderen met de komst van de elektrische aandrijving.

Elektrisch vervoer brengt ook voor monteurs een andere wereld met zich mee. Geen olie en diesel meer, maar elektriciteit. Bij ZF zijn inmiddels de monteurs opgeleid tot 'high voltage engineers'. Zij hebben volgens Paul Bliek, projectleider marketing ZF Nederland, binnen ZF een speciaal scholingstraject gevolgd en kunnen een voertuig zonder probleem spanningsloos maken. "Ook onze werkplaats is er inmiddels op ingericht. Elektrisch is natuurlijk een trend die niet te stoppen is".

Voor het complete artikel met fotoreportage verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Kijkt u dan onder het tabblad 'abonnement' bovenaan deze website.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

advertise
Trucks.nl
scania
Knapen
Middelbos
almic
Trailned
Capriƫl Nederland
vdl
snapon
vako
Hoornweg
HEBIC
Autoboek International
meiller
Cuppers
rino
rdd
Sluitsnel
facebook
terberg