home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 April 2019, 09.42 uur


Veilig Verkeer Nederland lanceert gratis app 'Uit de hoek'

De kennis over de dode hoek is bij veel volwassenen weggezakt. Dankzij de augmented reality app ‘Uit de hoek’, die Veilig Verkeer Nederland recent heeft gelanceerd, leren ouders en kinderen thuis over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek naar hoe volwassen fietsers omgaan met de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer. Bijna de helft van de respondenten koos de verkeerde plek bij de vrachtauto waar ze zich als fietser veilig dachten op te stellen. 4 van de 10 volwassenen wist niet dat ook tractors en shovels een gevaarlijke dode hoek hebben. Lees meer over de dode hoek in het verkeer in onze factsheet.

Dimitri Jongeneel, vrijwillig bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland Utrecht, is aanjager van het plan om volwassenen beter voor te lichten over de dode hoek. In 2014 was hij zelf slachtoffer van een klassiek dodehoekongeval. ‘Door mijn persoonlijke bagage zie ik hoe gevaarlijk het verkeer kan zijn. Vaak loopt het met een sisser af, maar als het fout gaat, is het ook goed fout.’

Gratis app Uit de hoek

Vanaf nu is de app ‘Uit de hoek’ gratis te downloaden in de appstores. Hiermee wil Veilig Verkeer Nederland ouders via hun kinderen op een leuke manier samen leren waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt. En natuurlijk hoe zij zich in dodehoeksituaties veilig gedragen. Dimitri is vanaf het begin bij de ontwikkeling van de app betrokken. ‘Er gingen heel wat brainstormsessies aan dit eindproduct vooraf. Eerst wilden we op locatie mensen binnen vijf minuten inzicht geven in de dode hoek. Maar dat bleek lastiger dan gedacht. Met deze app hopen we via de kinderen volwassenen te bereiken. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken. Voor mij geldt: Hoe meer aandacht we ervoor krijgen, hoe beter.’

Augmented reality

Met de augmented reality techniek tover je verkeerssituaties op je keukentafel. Als speler zoek je met je ouders naar schoolspullen die op weg naar huis uit je tas zijn gevallen. Hierbij kom je steeds in dodehoeksituaties terecht. De bedoeling is dat ouders en kinderen samen kijken hoe de fietser uit de dode hoek blijft. De app sluit aan bij de behoefte van ouders om thuis aandacht te besteden aan de verkeersopvoeding. Met deze app kun je op een interactieve en speelse manier iets leren over verkeer.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
Sluitsnel
rdd
vako
Trailned
meiller
snapon
almic
Capriƫl Nederland
vdl
advertise
Autoboek International
terberg
Knapen
Cuppers
Trucks.nl
rino
scania
Middelbos
HEBIC
facebook