home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 April 2019, 08.41 uur


Uber Freight is in NL: kans of bedreiging?

Het online taxiplatform Uber gaat zich nu ook in Europa richten op het vervoer van goederen. Het bedrijf lanceerde in 2017 Uber Freight, een dienst die net zoals bij taxi’s, vrachtwagenchauffeurs in verbinding brengt met beschikbare ladingen. Dat kan voordelen bieden, maar de transportsector kijkt tegelijkertijd met enige argwaan naar deze platformdienst. Nederland is het eerste Europese land waar Uber de vrachtmarkt op gaat. Wat zijn de gevolgen en kansen?

Bestel uw lading via de app

Uber Freight werkt net als de taxidienst met een app, alleen worden er geen personen meer vervoerd, maar goederen. Vrachtwagenchauffeurs kunnen met de app in de buurt ladingen zoeken die zij willen vervoeren. Zij weten meteen wat zij moeten vervoeren en hoeveel zij hiervoor betaald krijgen. Wanneer de goederen zijn afgeleverd op hun bestemming kan de chauffeur vanaf hier op zoek gaan naar een nieuwe lading om te vervoeren, precies zoals het bij het taxiplatform werkt. Uber zegt ernaar te streven om chauffeurs binnen enkele dagen te betalen.

Succesvolle pilot in VS

Uber heeft al enkele pilots in de Verenigde Staten gedaan met Uber Freight, met name bij vervoerders in Texas en enkele andere delen van het land, waaronder Californië. Na een testfase en nadat het platform een paar jaar operationeel is geweest in de VS, wil Uber de dienst nu uitbreiden naar Europa. In de Verenigde Staten mag de app uitsluitend worden gebruikt door chauffeurs die door het platform goedgekeurd zijn. In 2016 nam Uber ook al enkele startups over met zelfrijdende vrachtwagens. Volgens productmanager Eric Berdinis kan Uber een belangrijke speler worden in de transportsector.

Hoe ziet u de komst van dit online platform? Mail de redactie: post@atw.nl
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

advertise
Middelbos
almic
Cuppers
vdl
meiller
Trucks.nl
Trailned
Autoboek International
terberg
rdd
Hoornweg
Knapen
facebook
HEBIC
snapon
rino
Capriƫl Nederland
scania
vako
Sluitsnel