home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 17 April 2019, 13.17 uur


Unieke Mercedes-Benz Arocs veeg- en kleefsproeiwagen voor VGB Asfalt

VGB Asfalt uit Uden heeft een Arocs 2043 LK in gebruik genomen als veeg- en kleefsproeiwagen. Het asfaltverwerkingsbedrijf heeft daarmee een unicum te pakken: de Arocs is een van de eerste Mercedes-Benz trucks die ingezet wordt als veeg- en kleefsproeiwagen. Het is de eerste Mercedes-Benz truck voor VGB Asfalt. Later dit jaar neemt het bedrijf nog vier Arocs trucks in gebruik. Rüttchen is de Mercedes-Benz dealer van VGB Asfalt.

Arocs 2043 LK

Het wagenpark van VGB Asfalt is uitgebreid een nieuwe Arocs 2043 LK met lange ClassicSpace-cabine, geleverd door Mercedes-Benz dealer Rüttchen. De truck gaat dienst doen als veeg- en kleefsproeiwagen. De opbouw is verzorgd door het Duitse bedrijf Schäfer. Het feit dat de Arocs een lage rijsnelheid aankan in lage toerentallen, is belangrijk geweest in de keuze voor Mercedes-Benz. De sproeiwagen rijdt tijdens het aanbrengen van de kleeflaag met een snelheid van slechts 5 km per uur. Daarnaast waren ook de kwaliteit, betrouwbaarheid en de uitstraling van het merk belangrijk voor VGB Asfalt om voor Mercedes-Benz te kiezen.

Multifunctioneel bouwvoertuig

Door de opbouw is de Arocs uitermate geschikt om diverse taken te volbrengen. Aan de voorkant van de truck is een rolbezem geïnstalleerd, die het asfalt tijdens het constructieproces reinigt. De truck heeft tevens een opslag voor 900 liter gasolie, 3000 liter water en 3000 liter kleefemulsie. De kleefemulsie wordt door de Arocs aangebracht op het asfalt door middel van een sproeisysteem, dat uitschuifbaar is tot een breedte van vier meter. De kleefemulsie wordt aangebracht tussen de verschillende lagen asfalt om deze te ‘lijmen’. Hierdoor wordt de asfaltconstructie niet alleen sterker en stabieler, maar wordt ook de levensduur vergroot. Met een PTO op zowel de motor als de versnellingsbak wordt het sproeisysteem aangedreven. Daarnaast is de vrachtwagen voorzien van een vangmuilkoppeling, waardoor de Arocs een dieplader kan voorttrekken. Op deze dieplader worden andere voertuigen voor asfaltverwerking vervoerd.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Hoornweg
vdl
terberg
advertise
rdd
facebook
Trucks.nl
Autoboek International
snapon
Cuppers
scania
Trailned
Capriƫl Nederland
HEBIC
Middelbos
Sluitsnel
vako
Knapen
almic
meiller