home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 16 April 2019, 14.55 uur


Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Baetsen-Groep en Cure Afvalbeheer gaan in de regio Eindhoven afval inzamelen met door waterstof aangedreven inzamelvoertuigen. De twee waterstofvoertuigen zijn de eersten in Europa (samen met een truck in Groningen) die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling worden ingezet.

Recent werden de waterstofvoertuigen bij het gemeentehuis in Veldhoven gepresenteerd, in aanwezigheid van de wethouders duurzaamheid van de Metropoolregio Eindhoven. Deze demonstratie was de eerste in een reeks van tien demonstraties in Europese steden. De voertuigen werden gebouwd door het Kempische E-trucks Europe, met ondersteuning van Hydrogenics. Na twee dagen afval inzamelen wordt in slechts tien minuten het voertuig weer volgetankt op het tankstation van WaterstofNet op de Automotive Campus in Helmond. Vervolgens kan het voertuig weer twee dagen autonoom zijn werk doen. De bouw en demonstratie van de vuilniswagens valt binnen het project Life ‘N Grab Hy!, dat gecoördineerd wordt door Waterstof-Net. In maart van dit jaar werd reeds het convenant ‘Duurzame voertuigen in de Reinigingssector’ ondertekend, dat stelt dat openbare reinigingsvoertuigen zo snel mogelijk, uiterlijk in 2030, emissie-vrij moeten zijn.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

almic
Hoornweg
facebook
Trailned
Knapen
scania
Middelbos
snapon
Sluitsnel
Cuppers
Trucks.nl
advertise
vako
rino
terberg
HEBIC
rdd
meiller
Autoboek International
vdl
Capriël Nederland