home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 18 April 2019, 10.04 uur


Toyota introduceert Proace City

Toyota introduceert een nieuwe compacte lichte bedrijfswagen. Deze Proace City is leverbaar met de keuze uit twee lengtematen. Het laadvolume bedraagt 3,3 dan wel 3,9 m3. In beide gevallen is deze geschikt voor in ieder geval twee Europallets. Toyota brengt de City-variant ook als personenversie op de markt, met vijf of zeven zitplaatsen. De nieuwste Toyota maakt zijn werelddebuut op 30 april 2019 op The Commercial Vehicle Show in Birmingham; de Nederlandse verkoop start komend najaar. De prijzen maakt Toyota later bekend.

Met de nieuwste aanwinst treedt Toyota voor het eerst toe tot het compacte bedrijfswagensegment, het grootste van lichte bedrijfswagens. De basis is de Proace City met een lengte van 4,4 meter en een laadvolume van 3,3 m3. De Proace City Long heeft een lengte van 4,9 meter en een laadvolume van 3,9 m3. Beide bedrijfswagens vullen hiermee de al langer bestaande Proace Compact (4,6 m3), Proace Worker (5,3 m3) en Proace Long Worker (6,1 m3) perfect aan. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1.000 kg, het meeste in het segment.
De standaard en Long versies zijn leverbaar met de nieuwe 1,5-liter D-4D dieselmotor. Deze motor voldoet aan de emissienorm Euro 6.2 en is gekoppeld aan een handmatig te bedienen 5- of 6-versnellingsbak. Naar wens is een 8-trapsautomaat leverbaar. Dit geldt ook voor de twee benzineversies die Toyota voor de Proace City beschikbaar stelt. Verder komt de nieuwe Toyota bedrijfswagen ook met inschakelbare vierwielaandrijving op de markt. De vermogens van de diesel- en benzinemotoren lopen uiteen van 55 kW/75 pk tot 96 kW/130 pk.

De personenversie is leverbaar in standaard en Long en biedt een comfortabele zitplaats aan vijf dan wel zeven inzittenden. Met een prettig hoge zitpositie, veel binnenruimte en een grote bagageruimte is de nieuweling als personenauto aantrekkelijk voor zowel zakelijk als privegebruik. De 5-zits Proace City Long biedt bijvoorbeeld een bagageruimte tot 912 liter met alle stoelen in gebruik. Met de tweede zitrij neergeklapt is dit zelfs 2.693 liter, vrijwel gelijk aan de bedrijfswagenversie.
Ook kan de auto volledig is afgestemd worden op het gebruik van de bestelwagen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld een andere afwerking van de laadruimte, professionele bedrijfswageninrichting door bedrijfswageninrichter Sortimo, ombouw tot koelwagen en nog veel meer. Toyota levert zijn nieuwe compacte bedrijfswagen met standaard drie jaar garantie (of maximaal 100.000 km). De uitgebreide service omvat verder een vaste contactpersoon bij de Toyota dealer, de zogeheten Toyota Bedrijfswagen Champion.
Welke uitvoering van de Proace City de koper ook kiest, de auto is altijd uitgerust met een e-call systeem (noodoproep). Verder zijn actieve veiligheidssystemen zoals een Pre-Collision System, Road Sign Assist, Lane Keep Assist en Adaptive Cruise Control standaard dan wel optioneel leverbaar.
Toyota heeft de auto ontwikkeld met Groupe PSA, evenals de overige uitvoeringen van de Proace. Voor het design is echter Toyota's eigen Europese designcenter ED2 verantwoordelijk, gevestigd nabij de Franse kustplaats Nice.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Sluitsnel
Autoboek International
vako
rino
facebook
Capriƫl Nederland
HEBIC
Knapen
Hoornweg
rdd
terberg
Cuppers
almic
Trailned
Trucks.nl
advertise
vdl
snapon
meiller
Middelbos
scania