home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 17 April 2019, 15.56 uur


Terberg yard trekker met waterstof-brandstofcellen

Terberg Benschop en zepp.solutions werken samen aan de ont-wikkeling van een demonstratiemodel yard trekker met brandstofcellen. Naast de volledig elektrische EV trekker ziet Terberg kansen voor een andere trekker met nul emissie; de YT203-H2 yard trekker met waterstof-brandstofcellen.

De brandstofcel wekt elektriciteit op door waterstof en zuurstof met elkaar te laten reageren en stoot alleen water uit. Het waterstof wordt als gas onder hoge druk opgeslagen. Dit maakt snel tanken en een lange bedrijfstijd mogelijk. De samenwerking van beide partijen is gericht op de ontwikkeling, het testen en de demonstratie van een yard trekker met waterstof-brandstofcellen. Het model wordt geoptimaliseerd voor zware omstandigheden. De specificatie van de YT203-H2 voldoet aan de operationele eisen bij toepassing in de logistiek, distributie en havens én voor klanten in de hele wereld. Het project wordt ondersteund door de Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en Innovaties in transport (DKTI) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
HEBIC
Trailned
snapon
terberg
vako
Autoboek International
rino
Sluitsnel
almic
advertise
Knapen
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Trucks.nl
Cuppers
rdd
vdl
scania
facebook
meiller