home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 16 April 2019, 09.42 uur


Bauma trekt record aantal bezoekers

Met meer dan 620.000 bezoekers uit meer dan 200 landen zette de Bauma 2019, ’s werelds grootste beurs voor bouwmachines, mijnbouwmachines, componenten en andere bouwgerelateerde machines en installaties, een nieuw record neer. Elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering waren belangrijke thema’s dit keer.

De duidelijke focus van de Bauma dit jaar lag op duurzame aandrijftechniek en digitale oplossingen. Over het algemeen worden machines en voertuigen schoner, stiller en efficiënter. Velen bieden nu elektrische en hybride aandrijfsystemen aan. “De belangstelling van klanten voor elektrische aandrijfsystemen is nog nooit zo groot geweest als dit jaar”, aldus Dr. Frank Hiller, voorzitter van de raad van bestuur van Deutz AG. “Het was een dominante technologie op de Bauma 2019”. Ook waren veel exposanten het erover eens dat digitalisering een ‘megatrend’ is in de bouwmachine-industrie. Sensoren en communicatie-interfaces die gegevens verzamelen en analyseren zijn standaarduitrusting geworden. Ook conditie monitoring vindt steeds meer zijn intrede in deze sector. Verrassend zijn enkele autonome bouwvoertuigen, die middels sensoren en camera’s zelf hun weg zoeken. Nu nog prototypes, maar de inzet hiervan kan, bijvoorbeeld in de mijnbouw, verrassend snel toegepast worden.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
vako
Trailned
almic
Sluitsnel
facebook
Hoornweg
Capriƫl Nederland
HEBIC
snapon
rdd
Knapen
terberg
scania
advertise
Autoboek International
Cuppers
meiller
Trucks.nl
rino
vdl