home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 16 April 2019, 09.42 uur


Bauma trekt record aantal bezoekers

Met meer dan 620.000 bezoekers uit meer dan 200 landen zette de Bauma 2019, ’s werelds grootste beurs voor bouwmachines, mijnbouwmachines, componenten en andere bouwgerelateerde machines en installaties, een nieuw record neer. Elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering waren belangrijke thema’s dit keer.

De duidelijke focus van de Bauma dit jaar lag op duurzame aandrijftechniek en digitale oplossingen. Over het algemeen worden machines en voertuigen schoner, stiller en efficiënter. Velen bieden nu elektrische en hybride aandrijfsystemen aan. “De belangstelling van klanten voor elektrische aandrijfsystemen is nog nooit zo groot geweest als dit jaar”, aldus Dr. Frank Hiller, voorzitter van de raad van bestuur van Deutz AG. “Het was een dominante technologie op de Bauma 2019”. Ook waren veel exposanten het erover eens dat digitalisering een ‘megatrend’ is in de bouwmachine-industrie. Sensoren en communicatie-interfaces die gegevens verzamelen en analyseren zijn standaarduitrusting geworden. Ook conditie monitoring vindt steeds meer zijn intrede in deze sector. Verrassend zijn enkele autonome bouwvoertuigen, die middels sensoren en camera’s zelf hun weg zoeken. Nu nog prototypes, maar de inzet hiervan kan, bijvoorbeeld in de mijnbouw, verrassend snel toegepast worden.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

baat
Capriƫl Nederland
facebook
almic
advertise
Hoornweg
Trucks.nl
Trailned
rino
terberg
Middelbos
scania
meiller
Autoboek International
rdd
snapon
Cuppers
vdl
Tibeg
HEBIC