home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 April 2019, 14.02 uur


Thermo King gaat samenwerken om emissievrije thuisleveringen te verzorgen

Thermo King is een partnerschap aangegaan met Mercadona, een Spaanse fysieke en online supermarktketen, om een nieuwe volledig elektrische koelwagen toe te voegen aan het wagenpark voor de levering van bestellingen geplaatst op de webwinkel van Mercadona in Valencia. Het project sluit aan op het maatschappelijk verantwoord ondernemingsplan en het project voor duurzame stedelijke distributie van Mercadona dat is gericht op verbetering van de luchtkwaliteit in steden door voertuigen te gebruiken die worden aangedreven door de schoonste en meest efficiënte brandstoffen. Het is onderdeel van de strategie van Mercadona om zich te verbinden aan en te investeren in milieuvriendelijk, duurzaam transport en in logistieke wagenparken om op die manier bij te dragen aan emissiereducties en het verbeteren van de luchtkwaliteit in steden. Mercadona heeft voor het project van de elektrische bestelwagen gekozen voor een samenwerking met Thermo King vanwege de expertise en het leiderschap van het bedrijf met betrekking tot de ontwikkeling van elektrisch, intelligent en duurzaam gekoeld transport.

“Vertegenwoordigers van Mercadona hebben onze productiefaciliteit in Barcelona bezocht, waar wij met veel succes hebben gewerkt aan het combineren van onze door voertuigen aangedreven en volledig elektrische koelinstallaties met de allernieuwste elektrische vrachtwagens en bestelauto’s,” aldus Eneko Fernandez, hoofd productmanagement bij Thermo King. ”Als gevolg daarvan hebben wij besloten samen te gaan werken om deze combinatie van schone distributie en koeltechnologieën te creëren en te testen, waardoor duurzame, emissievrije leveringen kunnen plaatsvinden aan de klanten van Mercadona.”

“Dit project in Spanje is onderdeel van onze visie, waarbij onze oplossingen helpen om voedingsmiddelen en goederen veilig te transporteren met nulemissie, zonder geluidshinder en met maximaal gemak voor de stedelijke bevolking” zegt Pauli Johannesen, vice-president en algemeen manager voor Truck, Trailer en Bus bij Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Thermo King is een leider in elektrificatie van temperatuurbeheerssystemen in de transportindustrie. Wij hebben het grootste scala aan oplossingen voor nulemissies en lage emissies in alle segmenten van de markt en wij blijven investeren in innovaties die klanten helpen de regelgeving een stap voor te blijven, hun totale eigendomskosten en de restwaarde te beheersen, de efficiëntie te verhogen en belangrijke duurzaamheidsdoelen te behalen.”

Het nieuwe duurzame voertuig voor thuisbezorging combineert de elektrische Maxus bestelauto met de Thermo King multitemperatuur-installatie die kan koelen en de ingestelde temperatuurniveaus kan vasthouden van de drie compartimenten van het voertuig voor verse, bevroren en droge producten. Het voertuig kan zeven online bestellingen per keer vervoeren en maakt deel uit van het wagenpark van Mercadona voor de bezorging van bestellingen geplaatst op de "Hive"-webwinkel van het bedrijf in de provincie Valencia.

De eerste volledig elektrische koelwagen in de vloot van Mercadona werd in maart 2019 in gebruik genomen. De bestelauto kan in elke lage emissie zone van de binnenstad komen en zowel ‘s morgens vroeg als ‘s avonds laat bezorgen dankzij de stille werking en nulemissie van de motor.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

meiller
Tibeg
almic
baat
vdl
Cuppers
scania
facebook
advertise
rdd
rino
Trailned
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
HEBIC
snapon
Hoornweg
Autoboek International
terberg
Middelbos