home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 April 2019, 16.20 uur


Darvi op weg met 'groene' Scania CNG-truck

Duurzaam ondernemen prijkt bij Darvi Transport in Bergen op Zoom al jaren hoog op de agenda. Enkele jaren geleden behaalde ze de status ‘Lean and Green’ met de plannen die ze indienden om in een periode van 5 jaar een CO2-reductie van 22% te behalen. Zo kwamen ze indertijd voor het bulkvervoer van de Suiker Unie met een eerste milieuvriendelijke trekker waarbij diesel tot 40% werd bijgemengd met CNG (biogas). Nu, anno 2019, hebben ze opnieuw een primeur. Wiegel Transport Equipment heeft voor Darvi Transport onlangs de eerste CNG-truck voor bulktransport voorzien van een Typhon, een schroefcompressor van Mouvex, voor het lossen van de lading in een zo constant mogelijke stroom. Honderden transporten per dag voert Darvi Transport uit in de Benelux. ‘Service, betrouwbaarheid en flexibiliteit’ staan daarbij voorop. Darvi Transport is een dochteronderneming van het Nederlandse familiebedrijf Meeus Group, dat inmiddels 130 jaar bestaat. Het complete wagenpark van deze transporteur omvat maar liefst 85 trekkers en 212 opleggers. “Zo verzorgt Darvi Transport dagelijks bijna alle stukgoed transporten voor dé suikerproducent van ons land en voor een zeer grote keukenfabrikant uit Bergen op Zoom. Daarnaast transporteert Darvi Transport dagelijks vele zendingen met verpakkingskarton, voedingsgerelateerde producten, zelfbouwmeubelen en chemicaliën. Het transport kan naar keuze worden uitgevoerd als groepagevervoer, speciaal transport of als bulktransport”, zo vertelt Jean-Pierre Hagenaars, Werkplaats manager voor de Meeus Group in Bergen op Zoom. Dat bulktransport juist ook voor Suiker Unie.

Voor het complete artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Kijkt u dan onder het tabblad 'abonnementen' bovenaan deze website.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
Middelbos
meiller
rino
Trucks.nl
HEBIC
Autoboek International
Capriƫl Nederland
scania
baat
Trailned
Cuppers
facebook
Tibeg
vdl
almic
rdd
snapon
advertise
terberg