home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 05 April 2019, 09.42 uur


New Daily biedt nog meer voor stadsverkeer

De Iveco New Daily werd zeer recent gepresenteerd aan de pers bij de CNH Industrial fabrieken in het Italiaanse Turijn. De nieuwe bedrijfswagen zal niet alleen extra comfort bieden, maar zal ook stappen zetten richting autonoom rijden en technisch hoogstaande veiligheidssystemen. Daarbij is speciaal aandacht voor de uitdagingen in de stedelijke omgeving. Zo biedt de New Daily Advanced Emergency Braking, maar ook City Brake Pro voor het voorkomen van ongevallen bij lage snelheden. Om stress in het filerijden te verminderen is er Queue Assist, dat automatisch optrekt en remt. Ook zijn er Adaptive Cruise Control, ProActive Lane Keeping Assist, Crosswind Assist, Hill Descent Control, Traction Plus en Electric Parking Brake. De laatste is een automatische (hand)rem die inschakelt bij parkeren en uitschakelt bij wegrijden. In de speciale City Mode wordt bovendien de stuurbekrachtiging geïntensiveerd, waardoor het sturen tot 70 procent lichter wordt gemaakt.

De afgelopen 3 jaar is fors geïnvesteerd in de ontwikkeling en productie van de bedrijfswagen van Iveco. In totaal zijn er meer dan 900.000 uren gaan zitten in de engineering en zijn er 800 virtuele en fysieke tests uitgevoerd, waarbij met zo'n 200 prototypes is gewerkt. Bij de ontwikkeling wordt tevens rekening gehouden met een zo efficient mogelijk productieproces. De New Daily belooft ook tot 10 procent brandstofbesparing. Te danken aan onder meer het Start&Stop systeem, dat nu standaard is op de modellen met 2,3 liter F1A motor, inclusief de Daily Hi-Matic.

Voor het complete artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Kijkt u dan onder het tabblad 'abonnementen' bovenaan deze website.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

HEBIC
rdd
vdl
scania
terberg
advertise
Cuppers
Trucks.nl
Hoornweg
Capriƫl Nederland
facebook
almic
baat
rino
snapon
Trailned
meiller
Middelbos
Tibeg
Autoboek International