home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 29 Maart 2019, 09.54 uur


Duurzaam fritestransport met een LZV op LNG

Lamb Weston / Meijer (LW/M) gaat samen met logistiek partner Visbeen, een nieuwe stap zetten in het zo duurzaam mogelijk vervoeren van haar producten naar klanten. Het overstappen van diesel naar LNG voor de LZV shuttle die 24/7 pendelt tussen de fabriek in Oosterbierum, met een volcontinue productieproces, en de vriesopslag in Bergen op Zoom levert jaarlijks een CO2 besparing op van ruim 31.000 kg.

De internationale aardappelverwerker LW/M blijft zich inzetten voor het zo duurzaam mogelijk vervoeren van haar producten naar de klanten, om de CO2 emissie in de totale keten te verlagen. In de afgelopen twee jaar is, in nauwe samenwerking met de logistieke partner Visbeen, het gemiddeld aantal wegkilometers per ton vervoerd eindproduct verlaagd met bijna 6% (van 459 km naar 432 km per ton) via verdere optimalisatie van routes. Daarnaast is het vervoer via water en over het spoor uitgebreid.

“Het is belangrijk dat we ketenpartners hebben die met ons meedenken richting een klimaatneutrale toekomst. Dit omvat zowel het duurzaam telen van aardappelen, het productieproces, maar zeker ook het transport van onze producten naar klanten” zegt Jolanda Soons, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsprogramma bij LW/M. “Ook hier kunnen we impact maken en deze nieuwe LNG-truck is het rijdende bewijs”.

“Dat we het nu op LNG gaan proberen, is omdat wij vinden dat we anders moeten gaan denken. Met dergelijk grote aantallen kilometers kunnen we onze CO2-uitstoot zo behoorlijk terugdringen”, aldus aandeelhouder Adrie Visbeen. Deze Scania R410 is voorzien van een elektrische koeling van zowel de bakwagen als de trailer, waarvan de stroom wordt opgewekt via de versnellingsbak van de truck. Dat vergroot de CO2-besparing nog verder. De LZV gaat rijden via een uitgekiende planning waarbij er steeds drie chauffeurs voor twee voertuigen beschikbaar zijn. “Het is echt een heerlijke wagen. Echt iets om trots mee rond te rijden. En rijden op LNG is ontzettend stil”, aldus chauffeur Leon de Blok van Visbeen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

facebook
Tibeg
snapon
Trailned
vdl
almic
rdd
Autoboek International
terberg
Middelbos
baat
Cuppers
rino
advertise
meiller
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
scania
HEBIC
Hoornweg