home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Maart 2019, 09.23 uur


Kamer laat sector mee bepalen over truckheffing

TLN, evofenedex en VERN bepalen samen met het ministerie van IenW waar de opbrengst van de vrachtwagenheffing aan besteed wordt. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat en verplicht daarmee het ministerie de drie organisaties te betrekken. ​​​​Bovendien moet de opbrengst beschikbaar blijven voor besteding aan doelen die de partijen samen vaststellen. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer steunt een motie die D66, ChristenUnie en CDA eerder hebben ingediend tijdens het debat over de invoering van de vrachtwagenheffing. Dat bleek dinsdag ​tijdens een stemming over de ingediende moties.

Vergroenings- en innovatiefonds

TLN, evofenedex en VERN willen dat het geld van de heffing in een fonds gestort wordt​: een ‘vergroenings- en innovatiefonds’ voor het goederenvervoer. Dit om zeker te weten dat de overheid het geld niet aan andere zaken uitgeeft dan aan vergroening en innovatie in het wegtransport. Ook niet als het geld in een bepaald jaar niet opgemaakt wordt, bijvoorbeeld omdat er nog niet genoeg elektrische vrachtwagens te koop zijn. Zo’n vorm van beheer moet nu dus van de Kamer door de minister worden onderzocht.

Lager tarief voor emissieloze vrachtwagens

Een meerderheid van de Kamer vroeg de minister ook te onderzoeken of er voor emissieloos vrachtverkeer (vrachtwagens zonder uitstoot, zoals elektrische vrachtwagens) een lager tarief kan gelden dan voor reguliere vrachtwagens. Op die manier wil de Kamer emissieloos vrachtverkeer stimuleren. Tijdens de stemming in de Tweede kamer besloten de Kamerleden tot slot dat de minister van IenW moet onderzoeken of de helft van de opbrengst van de vrachtwagenheffing besteed kan worden aan het verlagen van de motorrijtuigenbelasting en het afschaffen van he Eurovignet. In 2017 kondigde het kabinet aan per 2023 een kilometerheffing voor vrachtwagens in te voeren. TLN, evofenendex en VERN gaan de komende maanden samen met het ministerie van IenW de agenda verduurzaming & innovatie vrachtvervoer opstellen. ​
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailned
meiller
advertise
Middelbos
facebook
almic
Cuppers
scania
Hoornweg
rino
baat
terberg
Tibeg
Trucks.nl
Autoboek International
Capriƫl Nederland
rdd
snapon
vdl
HEBIC