home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 April 2019, 16.59 uur


Failliete trailerbouwer Van Eck kan door na overname

De failliete trailerbouwer Van Eck Beesd maakt een doorstart. Het bedrijf wordt overgenomen door Talson Trailers uit Venlo. Daarmee maakt het nu deel uit van de Turkse Tirsan Group, waartoe onder meer de grote trailerbouwer Kässbohrer uit het Duitse Goch behoort. Dat meldt curator Cees Klomp van Bierman Advocaten uit Tiel. Van Eck Beesd werd vorige maand failliet verklaard.

De meeste werknemers blijven voor Van Eck werken, zegt Klomp. Het gaat om zo’n 55 mensen. "Zes zijn er afgevloeid. Er werkten ook nog wat mensen via het uitzendbureau voor het bedrijf, maar dat deel was in aanloop naar het faillissement al beëindigd. Er werken nu ook mensen die vlak voor hun pensioen zitten, maar die heeft de overnemende partij met liefde overgenomen."

Beste bod, snelst gehandeld

Zo’n vijftien bedrijven wilden de trailerbouwer uit Beesd overnemen, zegt Klomp. Van Eck staat onder meer bekend om dubbeldeks opleggers, lagere trailers met een extra laag die mogelijk maken dat er in dezelfde rit een grotere lading vervoerd kan worden dan gebruikelijk. Talson deed uiteindelijk het beste bod en kon het snelst handelen, zegt Klomp. Wat precies tot het faillissement Van Eck Beesd geleid heeft, weet de curator nog steeds niet. "De eerste weken was ik alleen bezig met de doorstart. Tragisch natuurlijk, een bedrijf uit 1912 nota bene."

Van Eck is een Nederlands familiebedrijf dat in 1912 werd opgericht. Binnen de gehele Van Eck organisatie werken ongeveer 70 mensen aan de bouw en het onderhoud van de modernste wegtransportmiddelen. Op de vestiging in Beesd werden alle nieuwe voertuigen ontwikkeld en geproduceerd en op de vestigingen in Lexmond en Schiphol vond onderhoud, reparatie en schadeherstel plaats. Per jaar werden ongeveer 500 custom-made voertuigen afgeleverd. Tijdens de onlangs gehouden IAA toonde Van Eck nog een innovatieve LZV voor de Duitse markt.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

baat
meiller
HEBIC
Trucks.nl
advertise
Tibeg
Cuppers
Hoornweg
vdl
Middelbos
scania
rdd
terberg
snapon
rino
Capriƫl Nederland
Trailned
facebook
Autoboek International
almic