home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 Maart 2019, 16.22 uur


Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Bronsema Steenhandel en Transport uit Stroobos nam recent voor het eerst in hun 74-jarig bestaan een Scania R450 Highline 4x2 trekker in gebruik. De Bronsema’s kwamen tot dit besluit vanwege het verbruik en de prijs. Daarnaast vinden zij het een mooie truck. “Op een of andere manier hebben wij nog nooit Scania gereden, we zijn van huis uit echte Volvo mannen” vertelt Menno. “Maar we hadden veel goede berichten gehoord over Scania en een broer van ons die buiten het bedrijf rijdt, heeft er ook één waar hij heel tevreden over is. Vooral het verbruik van die 450 is opvallend. Nou ja, omdat het contact met de Scania dealer goed is, hebben wij eens een vergelijk gedaan met de auto’s uit onze huidige vloot. Daar kwam de R450 Scania goed uit. En omdat voor ons ook de prijs klopte, hebben we de stap gewaagd.”

Bronsema die van hun huis uit in bouwmaterialen handelt en daarbij zelf het vervoer doet, rijdt ook internationaal met dieplader en koelers. “Ook deze auto rijdt in de stenen, vooral op Duitsland. We doen er zo’n 700 kilometer per dag mee dus zeg maar tussen de 150 en 160 duizend kilometer per jaar. Dan speelt de brandstof een belangrijke rol. Ondanks dat we hem net twee maanden hebben, merken we nu al het verschil in het verbruik. Wat dat betreft zijn de uitdraaien die Scania ons wekelijks aanlevert wel heel makkelijk.”

De Scania R450 is opgebouwd als een overwogen mix tussen de nieuwste techniek met een ingetogen old skool uitstraling. “We wilden hem niet te hoog, uiteraard in onze kleuren en met een aankleding die contact met vroeger behoudt. Dat hebben we vooral met wat extra lampen, twee spatlappen voor en een klassiek ogende lichtbak gedaan. Ook de verlengde zonneklep en de in de kleur gespoten spiegelkappen dragen daaraan bij. Een set luchthoorns en Alcoa lichtmetalen velgen maken het af.”

“Ik word onderweg geregeld aangesproken door collega’s die het een prachtige auto vinden”, meldt Menno’s broer Klaas die dagelijks met het voertuig op pad is. “En ik moet zeggen, dankzij de luchtgeveerde acht tonsvooras en de vierbalgsluchtvering achter zweeft hij over de weg en stuurt hij superstrak. Ik had wel vaker van collega’s over de goede stuureigenschappen van de Scania gehoord maar je moet het toch zelf ervaren.”

Klaas is ook te spreken over de tweepedaals Opticruise geautomatiseerde versnellingsbak. “Dat vond ik wel even spannend want ik kom natuurlijk uit een truck waarvan de markt vindt, dat er de beste versnellingsbak in zit die er te koop is. Maar als ik eerlijk ben, merk ik geen verschil. De Opticruise schakelt net zo snel.”

Bronsema bestelde de Scania met voor het exterieur LED-verlichting en in de cabine met leer beklede Premiumstoelen en het uitgebreide infotainment systeem met DAB+ radio en het grote TFT-scherm met navigatie. “Ik heb in deze auto meer ruimte en vind het geluid van de radio veel beter dan in mijn vorige truck. Verder ben ik bijzonder gelukkig met dat brede bed met de uitstekende matras. Normaal mag ik graag thuis zijn, maar nu sta ik elke week weer te popelen om weer een week weg te gaan.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Autoboek International
Capriƫl Nederland
facebook
Middelbos
almic
advertise
vdl
rino
snapon
Cuppers
scania
baat
rdd
Trailned
terberg
Trucks.nl
Hoornweg
HEBIC