home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 01 Maart 2019, 09.41 uur


Eerste VW e-Crafters afgeleverd in ons land

TopMovers P.A. Van Rooyen en Volker Stevin Materieel zijn de eerste bedrijven in Nederland die een elektrisch aangedreven e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagens in bedrijf hebben genomen. Beide bedrijven zetten de e-Crafter, de nieuwste telg in het snel groeiende elektrische gamma van Volkswagen, in voor emissievrije distributie in de stad.

Zo levert het merk als sinds enige tijd de compacte e-load up! en zal het later dit jaar de ABT e-Caddy en e-Transporter in Nederland introduceren. De eerste twee in Nederland geleverde e-Crafters worden ingezet voor emissievrije distributie in de stad, de toepassing waarvoor deze elektrisch bedrijfswagen specifiek is ontwikkeld.

Duurzaam verhuizen met TopMovers P.A. van Rooyen

TopMovers P.A. van Rooyen is al ruim een eeuw een vertrouwd verhuisadres in het midden/westen van Nederland. Het bedrijf is één van de oprichters van de organisatie TopMovers, een landelijk samenwerkingsverband van erkende verhuisbedrijven. Voor P.A. van Rooyen is innovatie een belangrijke manier om service en kwaliteit te kunnen bieden.

Een modern wagenpark speelt daarbij een hoofdrol. Een verhuizer moet overal kunnen komen, ook in milieuzones. De e-Crafter is met zijn elektrische aandrijving lokaal emissievrij en daardoor welkom in elke milieuzone. De e-Crafter van P.A van Rooyen is uiteraard uitgevoerd in de huiskleuren van het bedrijf. Het ‘zero emission’ opschrift verwijst daarbij naar de innovatieve elektrische aandrijving van de e-Crafter. Het verhuisbedrijf koos voor de e-Crafter omdat hij geen schadelijke stoffen uitstoot en vanwege de ruime actieradius. Deze e-Crafter werd afgeleverd door Maas Autogroep.

Emissievrij bouwmaterialen vervoeren bij Volker Stevin Materieel

Volker Stevin Materieel was op zoek naar een volledige elektrische bedrijfswagen om emissievrij bouwmaterialen te vervoeren voor hun BouwHub. De BouwHub is een nieuwe vorm van duurzame bouwlogistiek en maakt het mogelijk om efficiënter, schoner, goedkoper en met minder overlast te bouwen. De BouwHub is een locatie gesitueerd aan de rand van de stad waar alle benodigde bouwmaterialen naartoe worden gebracht. Op de BouwHub worden dagproductie-pakketten samengesteld die vervolgens met schone bedrijfswagens naar de bouwlocatie worden vervoerd. De nieuwe e-Crafter is voor de Bouwhub van Volker Stevin Materieel de ideale, emissievrije bedrijfswagen. Deze e-Crafter werd afgeleverd door Ames Bedrijfswagencentrum in samenwerking met PSB Bedrijfswageninrichting.

Perfect voor emissievrije distributie in de stadMet z’n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 173 km*. Daarmee is hij bij uitstek geschikt voor emissievrij vervoer in een stedelijke omgeving. Uit een evaluatie van het rijgedrag van 1.500 Volkswagen Bedrijfswagens-klanten kwam naar voren dat de meeste gebruikers tussen 70 en 100 km per dag afleggen met hun bestelwagen. Misschien wel net zo belangrijk als de actieradius is het snel op te laden batterijpakket van de e-Crafter. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
terberg
rdd
snapon
advertise
Cuppers
Trailned
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
Hoornweg
rino
Autoboek International
scania
vdl
facebook
almic
HEBIC
baat