home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 Februari 2019, 15.43 uur


Albert Heijn doet proeven met elektrische trucks

AH start – in samenwerking met DAF Trucks – een praktijktest rond het elektrisch bevoorraden van supermarkten. De eerste elektrische trucks werden recent overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. In de langlopende test worden niet alleen drie volledig elektrische trucks ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers. Dat laatste is een Europese primeur.

In 2014 ondertekende Albert Heijn de ‘Green Deal Zero Emissie’, waarbij verladers, vervoerders, constructeurs en overheden met elkaar onderzoeken hoe binnensteden vanaf 2025 maximaal emissievrij kunnen worden bevoorraad. Met de test willen Albert Heijn, DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO inzicht krijgen in hoe de transitie naar emissievrije bevoorrading kan worden ingevuld. De test omvat drie batterij-elektrische trucks (DAF CF Electric) en twee plug-in hybride trucks (DAF CF Hybrid) en een bijbehorende snellaadinfrastructuur van VDL. De CF Electric kan tot zo’n 100 kilometer volledig elektrisch rijden. De CF Hybrid met VDL E-Power biedt een elektrische range tot 50 kilometer in combinatie met de nieuwste dieseltechnologie van DAF. De partners willen zoveel mogelijk technische, operationele, financiële en organisatorische aspecten voor emissievrije bevoorrading van supermarkten onderzoeken. TNO analyseert de uitkomsten van de test om vast te kunnen stellen hoe in de nabije toekomst supermarkten in binnensteden emissievrij kunnen worden bevoorraad. De testen met de volledig elektrische CF Electric-trucks beperken zich voorlopig tot ritten tussen Zaandam en Amsterdam. Met plug-in hybride trucks kunnen vanaf Zaandam ook winkels verder weg lokaal emissievrij worden bevoorraad. De batterijen van de voertuigen worden tussen de ritten bijgeladen op een speciaal aangelegd snellaadplein op het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

scania
Trucks.nl
almic
HEBIC
Middelbos
terberg
facebook
baat
rino
rdd
Capriƫl Nederland
Trailned
advertise
Autoboek International
vdl
Hoornweg
Cuppers
snapon