home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Februari 2019, 13.08 uur


Volop nieuws van MAN tijdens bauma 2019

MAN toont een aantal aandrijflijninnovaties en bouwsegment-specifieke productupgrades tijdens de bauma 2019, de grootste beurs ter wereld voor de bouw. Deze beurs vindt van 8 tot en met 14 april 2019 plaats in München. De elf voertuigen van MAN worden gepresenteerd op stand 325 in hal B4, alsmede op een outdoor-stand bij dezelfde hal.

Ultra-lichtgewicht chassis met 410 kg meer laadvermogen

MAN breidt zijn productaanbod uit met een 8x4 truck mixer-chassis met een bijzonder hoge laadcapaciteit die te danken is aan de gewichtsreductie van tal van nevenaggregaten. MAN introduceerde het lichtgewicht hypoïde tandemstel tijdens de bauma in 2016. Dit tandemstel levert een gewichtsbesparing van 180 kilogram ten opzichte van het tot dan toe gemonteerde tandemstel met 13 ton hypoïde assen. Dankzij de nieuwe MAN D15 motor die nu beschikbaar is, wordt het gewicht van het chassis met nog eens 230 kilogram verlaagd. Dit zorgt voor circa 410 kilo extra laadvermogen – een grote stap voorwaarts met het oog op efficiënt transport.

Het kant en klare betonmixer-chassis weegt circa 8,95 ton en kan toegelaten worden als terreinvoertuig in de categorie N3G met een standaard bouwhoogte en met 315/80 R22.5 banden, en dat zelfs met deze nieuwe hypoïde assen. Een groot voordeel voor de inzet van deze betonmixer. Voor de chauffeur en de bouwondernemers is het belangrijk om te weten dat MAN deze gewichtsreductie heeft gerealiseerd zonder concessies te doen op het gebied van uitrusting of cabinecomfort.
Dezelfde optimalisatie qua laadvermogen is met de keuze voor de nieuwe D15 motor mogelijk bij de 6x4 en 8x4 kippers uit de MAN TGS-serie. Ook bij deze modellen zorgen de nieuwe D15-motor en de optie van een lichtgewicht hypoïde tandemas voor een gewichtsreductie van circa 410 kilogram.
Voor het complete artikel verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Kijkt u dan onder het tabblad 'abonnementen' bovenaan deze website.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
rdd
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
advertise
Trailned
Capriƫl Nederland
vdl
Autoboek International
baat
HEBIC
almic
terberg
Cuppers
Hoornweg
scania
facebook
rino
Trucks.nl