home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Februari 2019, 07.30 uur


Volvo FMX maatwerk met Tadano Nederland

Tadano Nederland uit Purmerend vertrouwt voor de opbouw van zijn mobiele telescoopkranen op de Volvo FMX. Het sterke chassis en goede samenwerking met Volvo Trucks en dealer Van der Linden van Sprankhuizen zijn voor Tadano belangrijke redenen om voor deze sterke combinatie te kiezen. Tadano levert mobiele telescoopkranen met hefvermogens van 40 tot 600 ton. Onderdeel daarvan zijn truckkranen, die in twee varianten beschikbaar zijn.

Het bedrijf uit Purmerend koopt het chassis, bouwt de kraan op en verkoopt vervolgens de truck. De truckkranen die wij leveren, hebben een maximaal hijsvermogen van 40 of 70 ton”, zegt salesmanager Richard Beenen van Tadano. “Ons aanbod in dat segment bestaat uit de HK 40 en HK 70, opgebouwd op het chassis van de Volvo FMX. De Volvo FMX is daarvoor uitermate geschikt, mede dankzij de 10 tons-vooras, waarmee we bij de HK 70 het chassistechnisch volledig kunnen uitnutten.”

FMX 8x2

Tadano levert in Nederland de meeste truckkranen aan verhuurders. Beenen: “Vaak is de truckkraan al verkocht voordat wij klaar zijn met de opbouw. Het feit dat wij het chassis kopen en de mobiele telescoopkraan opbouwen, biedt onze klanten een aantal voordelen: wij ontzorgen hen en de levertijd is korter.” Onlangs heeft Tadano twee truckkranen geleverd aan Kraanbedrijf Nederhoff in Gouda. Daarvoor zijn twee HK 40 kranen opgebouwd op een Volvo FMX 8x2. “Bijzonder is dat bij één van die twee de kraancabine is omgebouwd”, vertelt Beenen. “Normaal zit de cabine voor de kraanmachinist op circa vier meter hoogte. In dit geval kan hij via een liftconstructie worden opgetild naar 6,5 meter. Zo kan de kraanmachinist bijvoorbeeld op de tweede verdieping van een woning kijken.”

Volvo I-Shift-versnellingsbak

De afgelopen jaren heeft Tadano veertien Volvo-trucks geleverd gekregen De volgende zijn reeds besteld: vier Volvo’s FMX 8x2 en een FMX 8x4. Beenen: “Naast het feit dat het chassis uitermate geschikt is voor onze kranen, vinden ook onze klanten het prima trucks. De Volvo I-Shift-versnellingsbak wordt bijvoorbeeld zeer gewaardeerd. Ander voordeel is het uitgebreide servicenetwerk waar klanten op terug kunnen vallen.” Tadano werkt bij de levering samen met Volvo Trucks Nederland en dealer Van der Linden van Sprankhuizen in Zwaag. “Dat verloopt uitstekend. Ze bieden altijd de helpende hand en zeggen nooit nee.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

scania
snapon
vdl
Middelbos
rino
Capriƫl Nederland
terberg
Hoornweg
baat
Cuppers
rdd
advertise
facebook
HEBIC
almic
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Trailned
Autoboek International