home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 05 Maart 2019, 10.10 uur


D-TEC toont kipper met een aluminium bak van 55 m³

Trailerbouwer D-TEC heeft haar eerste starre kiepoplegger met aluminium bak van 55 m³ afgeleverd aan Mineralen Recycling Ede B.V. "De kipper heeft een laag leeggewicht van 6.250 kg en kan zowel via de deuren als via de klep gelost worden, dankzij de Combideur. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. De nieuwe kipper sluit goed aan bij de wensen in de markt", aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Mineralen Recycling Ede gaat deze kipper vooral inzetten voor het transport van vaste mest. De kipper is daarom ook uitgerust met een D-TEC weeg- en AGR-systeem. Een centraal smeersysteem is toegepast voor de scharnierpunten van de kiepbak en voor de assen. Om de banden op druk te houden is de kipper uitgerust met een PSI-systeem.

Lichtgewicht kipper

Het chassis van de kipper is van staal en de bak is van aluminium, hierdoor ontstaat een laag leeggewicht van circa 6.250 kg. Een laag eigen gewicht is een belangrijk speerpunt van D-TEC bij de ontwikkeling van een product. Hoe lichter een trailer, hoe meer lading een klant mee kan nemen, wat uiteindelijk weer extra geld oplevert. Directeur Cees van Vlastuin van Mineralen Recycling Ede vult hierbij aan: “door het lichte gewicht van de kipper is deze goed in te zetten voor internationaal transport”.

D-TEC Flexliner

Dit nieuwe product zet D-TEC in de markt als Flexliner. De D-TEC kipper kan ingezet worden voor verschillende markten en transporten, waaronder slib, graan, bieten, gerecycled papier, et cetera. De kipper is dus flexibel inzetbaar, vandaar de naam: Flexliner. Samenwerking met locatie Bedum (VB Trailerbouw) Aanstaande november zal D-TEC de starre kipper als nieuw product presenteren op de Agritechnica in Hannover. De komende tijd zal men bij D-TEC de ontwikkelcapaciteit maximaal inzetten om de kippers in serie te kunnen produceren en te verkopen. Men gaat samenwerken met de locatie in Bedum (VB Trailerbouw) voor de productie van de kiepbakken. Zij hebben veel ervaring met de productie van kippers.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

almic
Capriƫl Nederland
snapon
rino
rdd
HEBIC
advertise
facebook
baat
Middelbos
terberg
Cuppers
vdl
Autoboek International
scania
Trailned
Hoornweg
Trucks.nl