home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Februari 2019, 09.16 uur


Tatra levert 8x8 met GVW van 46 ton

Tatra Nederland presenteerde recent op de Infra Relatiedagen in Hardenberg voor het eerst de volledig af-fabriek opgebouwde Tatra Phoenix 8x8 met een achteroverkipper van Vossebelt. Deze 8x8 heeft op kenteken een wettelijk draagvermogen van 11,5 ton per as, wat resulteert in een totaal GVW van 46 ton.

Vanwege de grote stijfheid in het Tatra-chassis is er een speciaal lichtgewicht hulpchassis gecreëerd door Vossebelt. Dit speciaal ontworpen hulpchassis is 250 kg lichter dan een standaard hulpchassis, wat het netto laadvermogen ten goede komt. Door te kiezen voor enkellucht banden heeft de Tatra Phoenix 8x8 minder rolweerstand in het terrein. De eerste, tweede en vierde as zijn gestuurd, waardoor de Tatra Phoenix 8x8 een kleine draaicirkel heeft.

Tatra Nederland heeft al verschillende uitvoeringen van de Tatra Phoenix als demovoertuig beschikbaar, zoals een 8x6 en een 4x4 versie. Met deze nieuwste 8x8 demo is het aanbod gecompleteerd. Binnenkort realiseert Tatra een tweede 8x8 voor demoritten.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Knapen
Hoornweg
almic
scania
advertise
Middelbos
terberg
rdd
Trucks.nl
Trailned
Capriël Nederland
facebook
meiller
rino
Sluitsnel
Cuppers
Autoboek International
HEBIC
vako
vdl
snapon