home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 Januari 2019, 11.47 uur


Gert van Helden nieuwe directeur Wijlhuizen

Per 1 februari 2019 wordt Gert van Helden de nieuwe directeur van Wijlhuizen, verdeler van truck- en trailerdelen. Hij volgt hiermee Jim Bronkhorst op, die de functie sinds 1995 bekleedde. Jim Bronkhorst zal vanaf 1 februari de functie van CEO voor Wijlhuizen, Beneparts, G-Truck Nederland en Parts Factory bekleden. Van Helden is de afgelopen vijf jaar werkzaam geweest bij een van de grootste landtransportbedrijven van Indonesië, alwaar hij achtereenvolgens de functie van Technical Director, Managing Director en Vice President heeft vervuld. Daarvoor is hij 12 jaar Managing Director geweest van Diesel Technic Benelux.

Bronkhorst schuift door naar de positie van CEO

Het aantrekken van een nieuwe directeur voor Wijlhuizen was een logische stap in het streven van de Rosebud Holding om naar een jaaromzet van € 120 miljoen door te groeien. “Het direct aansturen als directeur van alle werkmaatschappijen kost veel tijd waardoor het verder doorontwikkelen van onze succesformule en de zoektocht naar verdere groei en uitbreidingen tekortschiet”, verteld Bronkhorst. “Om juist deze voor onze toekomst uiterst belangrijke taken te kunnen uitvoeren, is het aantrekken van een nieuwe directeur voor Wijlhuizen onontbeerlijk.” Vorig jaar werd de ambitie van de holding al duidelijk na de overname van de Belgische onderdelengrossier Beneparts. “Wil je de komende jaren kunnen blijven meedoen dan is schaalgrootte erg belangrijk. Met 120 miljoen euro omzet zit je Europees gezien in de middenmoot en kun je je prima handhaven. Voor de kleineren wordt het een stuk lastiger.” Door de nieuwe functie van Bronkhorst als CEO zal bij Beneparts Peter Meeus de positie van directeur overnemen.

Financieel Directeur Prins wordt CFO

Ook Gerrit Prins, in dienst bij Wijlhuizen sinds 1993, zal in het komende jaar een “completere” taak krijgen. Hij zal de functie van CFO gaan bekleden, waarbij hij het financiële geweten van de vier bedrijven zal worden. “Bij internationale groei en ambities horen financieel goed onderbouwde plannen. Gerrit heeft bewezen binnen Wijlhuizen dat dit tot zijn specialiteiten behoort en wordt nu CFO van de groep”, verklaart Bronkhorst. Marnix Hoogerduijn zal als Financial Controller meer en meer de taken van Gerrit Prins binnen Wijlhuizen overnemen.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Capriƫl Nederland
almic
Cuppers
Trucks.nl
advertise
scania
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
snapon
baat
Trailned
Autoboek International
rdd
facebook
vdl
Middelbos
HEBIC