home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 23 Januari 2019, 10.58 uur


Nieuwe Opel Vivaro in drie lengtes verkrijgbaar

De nieuwe Opel Vivaro, vanaf september van dit jaar leverbaar in Nederland, richt zich op grote flexibiliteit, om zo breed mogelijk aantrekkelijk te zijn voor klanten. Er komen dan ook drie carrosserie- en drie lengtevarianten beschikbaar. Als maximum biedt de Vivaro een indrukwekkende 6,6 m3 laadruimte, 1.400 kg laadvermogen en 2.500 kg trekgewicht. In 2020 moet ook een volledig elektrische variant beschikbaar zijn. Opel is verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van lichte bedrijfswagens voor Groupe PSA in zijn geheel. De nieuwe, derde generatie Opel Vivaro staat reeds in de startblokken voor een entree in de groeiende markt voor middelgrote bestelwagens. Sinds de introductie van de eerste generatie in 2001 zijn van de Vivaro wereldwijd circa een miljoen exemplaren geproduceerd. Met drie verschillende lengtevarianten en talrijke innovatieve technologieën is de nieuwe Opel Vivaro breed inzetbaar. De nieuwe Vivaro is reeds te bestellen vanaf eind februari en arriveert tegen het einde van de zomer bij de Nederlandse dealers. De Vivaro is er als Gesloten Bestelwagen, Dubbele Cabine met maximaal zes zitplaatsen en Platform Cabine voor verschillende soorten opbouw.

Lengtevarianten

Groupe PSA is Europees markleider op het gebied van lichte bedrijfswagens. Dankzij een gezamenlijk te gebruiken voertuigplatform kan Opel de Vivaro - voor het eerst - in drie lengtevarianten aanbieden. De compactste versie van 4,60 meter lang is wendbaar en heeft een korte draaicirkel van 11,3 meter. De standaard laadinhoud bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,32 meter lengte worden meegenomen. De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadinhoud van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. De versie met een laadcapaciteit van 6,6 kubieke meter biedt een laadvermogen van 1.400 kg, ofwel 200 kg meer dan de voorganger. Het maximale trekgewicht van 2.500 kg is zelfs 500 kg hoger. De Vivaro is met 1,90 meter niet de hoogste in het segment, maar hiermee past hij wel in parkeergarages en -kelders waar hogere bestelwagens doorgaans niet kunnen komen.

Ook als 4WD

Optimale stabiliteit en grip op alle soorten ondergrond – zoals modder, zand en sneeuw – is verzekerd dankzij het tractiecontrolesysteem IntelliGrip. Ook is een versie beschikbaar met een grotere bodemvrijheid en extra bodembescherming voor werkzaamheden op bijvoorbeeld bouwplaatsen. Bovendien wordt de Vivaro leverbaar met vierwielaandrijving van Dangel. De nieuwe Opel Vivaro beschikt over systemen als Head-up display en een 180 graden achteruitrijcamera. Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt het beeld van de achteruitkijkcamera weergegeven in de binnenspiegel of op het beeldscherm van het infotainmentsysteem. Optionele camera- en radarsystemen leveren informatie voor Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition, Drowsiness Alert, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Alert en Automatic Emergency Braking. De Vivaro wordt natuurlijk ook leverbaar met de nieuwste infotainmentsystemen. De infotainmentsystemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro bieden een 7 inch touchscreen en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). Multimedia Navi Pro biedt navigatie met Europakaart in 3D-weergave. Meer ergonomisch gemak dan voorheen is er ook. De schuifdeuren aan weerszijden zijn voor het eerst elektrisch te openen met een voetbeweging richting de sensoren. Het interieur heeft talrijke opbergvakken en de rugleuning van de passagiersstoel is plat te leggen als ‘tafeltje’.

In 2020 elektrische variant

De nieuwe Vivaro is het volgende hoofdstuk in het strategische meerjarenplan PACE!, dat is gericht op investeren in groeisegmenten met hoge volumes. In 2020 wordt het aanbod van de Vivaro uitgebreid met een volledig elektrisch aangedreven variant. Daarmee zet Opel de eerste stap op weg naar elektrificatie van het bedrijfswagenaanbod. De elektrische Vivaro is met name voor kortere ritten in dorpen en buitenwijken en voor ‘last-mile’ distributie van goederen in stedelijk gebied.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
snapon
facebook
baat
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
terberg
Trailned
Cuppers
Autoboek International
vdl
scania
rdd
Middelbos
almic
rino
HEBIC
advertise
Trucks.nl