home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Januari 2019, 10.12 uur


Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. Daarmee onderstreept het transportbedrijf uit Ermelo zijn focus op duurzaamheid en innovatie. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers en Volvo Trucks Nederland. De order bestaat uit twaalf Volvo FM LNG 4x2-trekkers met 420 pk en twee Volvo FH LNG 4x2-trekkers met 460 pk. Aan de keuze voor LNG-trucks liggen meerdere redenen ten grondslag, legt eigenaar Alex van den Brink uit.Duurzaamheid en innovatie zijn al jaren onderdeel van de bedrijfsfilosofie van St van den Brink. Al in 2008 formuleerde het bedrijf de ambitie om de CO2-uitstoot met minimaal 20% te reduceren. “We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener nemen wij onze verantwoordelijkheid en investeren wij continu in technieken die de CO2-uitstoot verminderen. De CO2-uitstoot van Volvo LNG-trucks is 20% lager in vergelijking met dieseltrucks dus dat sluit perfect aan bij onze ambitie. Andere reden om voor LNG-trucks te kiezen, is dat wij ons hiermee onderscheiden van andere transportbedrijven. Steeds meer klanten hechten daar waarde aan. Wij zetten bijvoorbeeld vier LNG-trucks in voor Baars & Bloemhoff, een landelijke leverancier in hoogwaardig decoratief interieur-plaatmateriaal. Zij vinden het uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk om het transport te verduurzamen”, licht Alex van den Brink toe. Financiële voordelen voor alternatieve aandrijflijnen Van den Brink wijst daarnaast op de financiële voordelen voor alternatieve aandrijflijnen. “De recente beëindiging van de accijnsteruggaveregeling was een domper, maar gelukkig lijkt het er nu sterk op dat de regeling in een of andere vorm wél gecontinueerd wordt. In Duitsland hoef je met een LNG-truck geen Maut te betalen en in Nederland komt er over een paar jaar een kilometerheffing voor vrachtwagens. Ik verwacht dat je dan met een LNG-truck minder hoeft te betalen.”

Uitstekend rijcomfort

Chauffeurs zijn daarnaast enthousiast over het rijcomfort en de prestaties van de Volvo LNG-trucks. Dat de trucks worden aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe zonder in te leveren op rijeigenschappen, efficiency en betrouwbaarheid is een belangrijke reden voor Van den Brink om te kiezen voor Volvo’s LNG-oplossing. “Daarmee onderscheidt Volvo zich”, aldus Van den Brink.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
vdl
almic
advertise
Capriƫl Nederland
baat
Cuppers
rdd
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
facebook
rino
Trucks.nl
scania
Hoornweg
terberg
Trailned
Autoboek International
HEBIC