home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Januari 2019, 11.23 uur


Eindelijk weer een DAF voor Geranco

Zeven jaar geleden kocht Geranco voor het laatst een DAF maar gisteren werd er toch weer een XF afgeleverd bij het transportbedrijf uit Gameren. Dat komt door chauffeur Johan Hol die als opvolger voor zijn Scania graag een DAF wilde. Die wens werd door zijn werkgever ingewilligd waardoor Johan sinds gisteren met zijn XF 450 op pad kan met bloemen door Nederland.

Niet alleen kreeg Johan de truck waar hij om gevraagd had, maar hij kreeg ook de vrije hand in de samenstelling en het uiterlijk van zijn DAF. “Ik heb uiteraard wel laten zien hoe het ging worden maar het ontwerp is helemaal van mijn hand”, aldus de blije chauffeur. “Er zit een lichtbak op en ik wilde extra lampen en langere luchthoorns. Daarnaast kreeg de DAF een andere zonneklep en een voorspoiler.” Carrosseriebedrijf Brugmans zorgde voor het dichtbouwen van het chassis, de andere zijskirts en de speciale achterbumper. Vervolgens werd de truck gespoten bij Cranen in Heeswijk-Dinther. “Alleen het interieur is nog niet helemaal af”, aldus Johan. “De bekleding van de motortunnel moet bijvoorbeeld nog.” Samen met zijn vaste oplegger vormt de nieuwe DAF een mooi span. “Ik hoop hier weer een jaar of 8 à 9 mee te kunnen doen.”

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailned
Trucks.nl
facebook
Capriƫl Nederland
HEBIC
rdd
Sluitsnel
Middelbos
snapon
terberg
vdl
advertise
meiller
vako
Cuppers
almic
Knapen
scania
Hoornweg
Autoboek International
rino