home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Januari 2019, 16.40 uur


Beste verkopen voor Daimler Trucks in tien jaar

Daimler Trucks behaalde in 2018 een van de beste verkoopjaren in de geschiedenis van het bedrijf. Er werden meer dan 500.000 trucks verkocht. Dan gaat het om de merken Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses en BharatBenz. De meeste van de grotere afzetmarkten van Daimler Trucks ontwikkelden zich het afgelopen jaar positief, met de hoogste groei in de NAFTA-regio. De verkoop van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses steeg met 15 procent naar in totaal ongeveer 172.700 eenheden in de eerste elf maanden (periode van vorig jaar 150.600). Met een recent marktaandeel van 38,3 procent in de gewichtsklassen 6-8, was Daimler Trucks opnieuw marktleider voor middelgrote en zware vrachtwagens in Noord-Amerika. Het vlaggenschip van Freightliner, de New Cascadia, speelde hierbij een sleutelrol. Meer dan 76.500 van dit model zijn verkocht sinds het begin van de productie eind 2016.

"Het jaar 2018 was een van de meest succesvolle jaren in de geschiedenis van Daimler Trucks. Zoals eerder aangekondigd, zijn onze wereldwijde verkopen per eenheid aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar. Met ruim 500.000 vrachtwagens hebben we ons beste verkoopresultaat van de afgelopen tien jaar bereikt", aldus Martin Daum, lid van de Board of Management van Daimler AG en verantwoordelijk voor Trucks & Bussen.

Lees het complete verhaal in onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Klik op het tabblad 'abonnementen' hierboven voor meer informatie.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Capriƫl Nederland
DHS
Trailned
baat
terberg
facebook
HEBIC
Trucks.nl
rino
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Middelbos
vdl
Cuppers
advertise
snapon