home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Januari 2019, 16.40 uur


Beste verkopen voor Daimler Trucks in tien jaar

Daimler Trucks behaalde in 2018 een van de beste verkoopjaren in de geschiedenis van het bedrijf. Er werden meer dan 500.000 trucks verkocht. Dan gaat het om de merken Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star, Thomas Built Buses en BharatBenz. De meeste van de grotere afzetmarkten van Daimler Trucks ontwikkelden zich het afgelopen jaar positief, met de hoogste groei in de NAFTA-regio. De verkoop van de merken Freightliner, Western Star en Thomas Built Buses steeg met 15 procent naar in totaal ongeveer 172.700 eenheden in de eerste elf maanden (periode van vorig jaar 150.600). Met een recent marktaandeel van 38,3 procent in de gewichtsklassen 6-8, was Daimler Trucks opnieuw marktleider voor middelgrote en zware vrachtwagens in Noord-Amerika. Het vlaggenschip van Freightliner, de New Cascadia, speelde hierbij een sleutelrol. Meer dan 76.500 van dit model zijn verkocht sinds het begin van de productie eind 2016.

"Het jaar 2018 was een van de meest succesvolle jaren in de geschiedenis van Daimler Trucks. Zoals eerder aangekondigd, zijn onze wereldwijde verkopen per eenheid aanzienlijk hoger dan in het voorgaande jaar. Met ruim 500.000 vrachtwagens hebben we ons beste verkoopresultaat van de afgelopen tien jaar bereikt", aldus Martin Daum, lid van de Board of Management van Daimler AG en verantwoordelijk voor Trucks & Bussen.

Lees het complete verhaal in onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld. Nog geen abonnee? Klik op het tabblad 'abonnementen' hierboven voor meer informatie.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

meiller
Sluitsnel
snapon
terberg
Capriƫl Nederland
rino
almic
Middelbos
vdl
HEBIC
vako
rdd
Trailned
scania
facebook
Trucks.nl
Cuppers
Autoboek International
Knapen
Hoornweg
advertise