home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 04 Januari 2019, 10.09 uur


Albert Heijn zet blockchain in voor efficiënter transport

Duurzamer en efficiënter transport. Om dat te realiseren zet Albert Heijn sinds kort blockchain in. De inzet van blockchain betreft een proef samen met logistieke dienstverleners. Albert Heijn heeft samen met logistieke dienstverleners Cornelissen en Kuehne+Nagel een proef gedaan met blockchain in de transport. Het doel: de logistiek duurzamer en efficiënter maken. Slimme blockchain technologie moet hiervoor zorgen bij de proef van Albert Heijn. Mark van der Drift, ceo Cornelissen: “Papierwerk die stempels en handtekeningen vereisen, waar mensen afstanden voor moeten lopen, is vervangen door slimme blockchain technologie waardoor iedereen de hele tijd met dezelfde informatie werkt en daarop acteert.”

Papierloos transport

De proef moet ook bijdragen aan papierloos transport, wat ook een belangrijk doel is van het pas gelanceerde i-Share. Het creëren van een prettiger werkomgeving voor de werknemers is een ander doel van de proef. Iris Frericks, project manager Albert Heijn: “De allergrootste uitdaging is een proces te realiseren waarin we werknemers ontzien in handelingen die geen waarde toevoegen.”

De test werd eind vorig jaar gedaan in diverse distributiecentra van Albert Heijn. Hoewel de eerste signalen positief zijn, is het nog niet bekend of de proef wordt uitgebreid of omgezet in een permanente werkwijze. De resultaten worden nu geëvalueerd laat een woordvoerder weten.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
Cuppers
Capriƫl Nederland
rino
baat
Trailned
DHS
facebook
snapon
Hoornweg
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
D-tec
HEBIC
Middelbos
Trucks.nl
vdl