home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 04 Januari 2019, 10.09 uur


Albert Heijn zet blockchain in voor efficiënter transport

Duurzamer en efficiënter transport. Om dat te realiseren zet Albert Heijn sinds kort blockchain in. De inzet van blockchain betreft een proef samen met logistieke dienstverleners. Albert Heijn heeft samen met logistieke dienstverleners Cornelissen en Kuehne+Nagel een proef gedaan met blockchain in de transport. Het doel: de logistiek duurzamer en efficiënter maken. Slimme blockchain technologie moet hiervoor zorgen bij de proef van Albert Heijn. Mark van der Drift, ceo Cornelissen: “Papierwerk die stempels en handtekeningen vereisen, waar mensen afstanden voor moeten lopen, is vervangen door slimme blockchain technologie waardoor iedereen de hele tijd met dezelfde informatie werkt en daarop acteert.”

Papierloos transport

De proef moet ook bijdragen aan papierloos transport, wat ook een belangrijk doel is van het pas gelanceerde i-Share. Het creëren van een prettiger werkomgeving voor de werknemers is een ander doel van de proef. Iris Frericks, project manager Albert Heijn: “De allergrootste uitdaging is een proces te realiseren waarin we werknemers ontzien in handelingen die geen waarde toevoegen.”

De test werd eind vorig jaar gedaan in diverse distributiecentra van Albert Heijn. Hoewel de eerste signalen positief zijn, is het nog niet bekend of de proef wordt uitgebreid of omgezet in een permanente werkwijze. De resultaten worden nu geëvalueerd laat een woordvoerder weten.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

baat
Middelbos
facebook
rino
almic
scania
vdl
HEBIC
snapon
Capriƫl Nederland
Trailned
Cuppers
advertise
terberg
rdd
Trucks.nl
Hoornweg
Autoboek International