home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Januari 2019, 10.54 uur


Nooteboom introduceert nieuwe programmaversie voor aslastberekening

Het Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma (NoVAB) werd ruim 20 jaar geleden door Nooteboom ontwikkeld voor klanten in het internationale, exceptionele vervoer. Het programma berekent de optimale ladingpositie voor voertuigcombinaties. Recent introduceerde Nooteboom de nieuwe Nooteboom 3.0 Cloud versie.

Het selecteren van een truck-trailercombinatie en het berekenen van de gewichtsverdeling gaan in deze nieuwe webbased versie van NoVAB nog sneller en gemakkelijker. Ook kan worden aangeven of 1 of meerdere assen gelift moeten worden. NoVAB genereert een overzichtstekening met de relevante aslastgegevens en andere parameters. Dit document is een belangrijk hulpmiddel bij de aanvraag van een ontheffing en kan dienen als instructie naar de chauffeur toe.

Gebruikers kunnen in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers. De gegevens van deze voertuigen kunnen eenvoudig worden aangepast en ook kunnen er andere configuraties worden samengesteld. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de lading. Gebruikers kunnen kiezen voor een vooraf vastgelegde lading of zelf de gegevens van een lading ingeven. Op basis van alle gegevens berekent NoVAB de aslasten en de optimale aslastverdeling. Voor de transporteur is het programma een belangrijk hulpmiddel om de juiste voertuigcombinatie te kiezen voor een specifieke lading en daarmee het voorkomen van aslastoverschrijding. Het aantal gebruikers van NoVAB is inmiddels wereldwijd uitgegroeid naar ruim 1.200 bedrijven.

Webbased

De nieuwe NoVAB 3.0 Cloud-versie is volledig webbased. Dit betekent dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates, omdat deze automatisch worden uitgevoerd en alle gebruikers daarmee altijd dezelfde versie van de software hebben. De software draait op het web en is daardoor wereldwijd toegankelijk. Zo kan eenvoudig worden ingelogd op ieder apparaat, zoals desktop, laptop of tablet.

NoVAB 3.0 beschikt over een uitgebreide database met trucks, trailers en ladingen. Van hieruit kunnen eenvoudig voertuigen naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd. De gegevens zijn aan te passen aan de specifieke situatie van de transporteur. Ook kunnen bestaande gegevens vanuit NoVAB 2000 worden geïmporteerd in de nieuwe Cloud-versie. Voor Nooteboom-voertuigen kan Nooteboom de gegevens van een specifieke oplegger of aanhangwagen op chassisnummer aanleveren. Instructievideo's voor het nieuwe NoVAB 3.0 aslastberekeningsprogramma zijn te vinden op de Nooteboom-website in de rubriek Support.

Testversie en abonnementen

De NoVAB 3.0 Cloud-versie is beschikbaar in verschillende abonnementsvormen, zoals een single-user versie en een Multi-user versie. Nooteboom biedt ook de mogelijkheid om het programma eerst uit te proberen. Dit kan met een gratis driedaagse testversie of een driemaands proefabonnement voor slechts 59 euro. NoVAB 3.0 Cloud is te bestellen op de Nooteboom-website.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
facebook
HEBIC
Cuppers
scania
Hoornweg
advertise
Trailned
terberg
Knapen
meiller
Sluitsnel
Trucks.nl
rino
almic
Capriƫl Nederland
vdl
Middelbos
Autoboek International
rdd
vako