home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 November 2018, 16.43 uur


Eerste TIR transport vanaf China naar Europa

In recordtijd van 13 dagen heeft Alblas int. transport een succesvolle test uitgevoerd vanuit China, via de zijderoute naar Polen. Het traject van 7.000 km over de weg startte op 13 november 2018 in Khorgos - de grens met Kazachstan. Zonder noemenswaardig oponthoud zijn de goederen op 26 november gelost in Polen. Onder TIR Carnet is de lading via Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland uiteindelijk gelost in Słubice, Polen. Het transport is maanden lang intensief voorbereid in samenwerking met de IRU, de Chinese regering en lokale partners. Een sleutelrol wordt gespeeld door de lokale vestiging van Alblas in Ürümqi, China. Alblas is het enige Europese transportbedrijf wat in China de beschikking heeft over een internationale transportvergunning.

Daarmee is het bedrijf in staat om een door-to-door transport oplossing aan te bieden met eigen chauffeurs en eigen equipement. Transport over de weg van China naar Europa is goedkoper dan per vliegtuig en aanzienlijk sneller dan het traject per trein. De doelstelling van Alblas is om uiteindelijk een doorlooptijd van 10 dagen te realiseren. De focus komt daarbij te liggen op relatief hoogwaardige goederen voor o.a. de chemische-, farmaceutische- en fashion industrie. Het transport van zowel groupage, LTL, FTL, eventueel temperatuur gecontroleerd, zal daarbij tot de mogelijkheden behoren.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Geneve liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trucks.nl
advertise
Middelbos
rdd
vdl
HEBIC
snapon
baat
facebook
scania
Hoornweg
terberg
Trailned
rino
Cuppers
Autoboek International
Capriƫl Nederland
almic