home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 November 2018, 14.56 uur


Knapen trailers last 100% ‘GROEN’

In een Knapen trailer zit meer dan 400 meter lasnaad. Het robotlassen van één trailer kost daarom flink wat stroom. Een gemiddeld huishouden kan daar zelfs twee maanden mee vooruit. Helaas zijn nog steeds grote delen van de Europese maakindustrie afhankelijk van fossiele brandstoffen. Knapen Trailers zette de NEXT step en investeerde in een zonnepark op eigen dak.

Peter Joosten (Directeur): “Een volledig groen productiebedrijf is al jaren mijn ideaalbeeld. Met het zonnepark op eigen dak maken we deze visie werkelijkheid. Een belangrijke ontwikkeling die duidelijk past bij onze koers: Voortaan zijn al onze lassen “groen”.

Constante hoge kwaliteit

Als Europees marktleider in schuifvloertrailers vaart Knapen Trailers haar eigen koers. Zo heeft het bedrijf in 2015 en 2016 al het laswerk geautomatiseerd. De lasnaad heeft zich al decennia lang bewezen als licht en sterk. Het lassen met robots garandeert een constante hoge kwaliteit. Zo ontstaan trailers zonder technisch risico. Dat heet Proven Quality Improved en dat zorgt voor de laagste totaalkosten voor de klanten.

Zonnepark

Het lassen van volledige trailers op zonne-energie is uniek in de trailermarkt. Voor Knapen Trailers is een zonnepark op eigen dak een logisch gevolg van haar eerdere keuze voor robotlassen. Het zonnepark zorgt ervoor dat alle benodigde las-energie “groen” wordt opgewekt. Hieronder valt de energie voor de lasrobots, de handlingrobots, de omdraai inrichtingen, de bewegende mallen, de perslucht en zelfs de afzuiging. Het zonnepark past perfect bij de visie naar een volledig groen productiebedrijf.

Knapen Service en Trailned zelfvoorzienend

Een ander voorbeeld van duurzaam ondernemen is het in 2015 gebouwde pand van Knapen Service en Trailned, welke ook onder de Knapen-paraplu vallen. Dit gebouw is volledig “gas-loos” uitgevoerd. Het verwarmings- en koelsysteem werkt op aardwarmte. Het dak van het pand is uitgevoerd met nog eens 1.200 m² zonnepanelen. Hiermee is het gebouw volledig zelfvoorzienend geworden. De zelf opgewekte groene stroom wordt gebruikt voor de servicewerkplaats, het spare parts magazijn, het buitenterrein, de kantoren en natuurlijk de warmtepomp.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

KerstMAN on tour in Beieren

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Allison versnellingsbakken 'made in Hu...

Kerst- en Nieuwjaarseditie Auto - en T...

Schorsing voertuig voor meerdere jaren...

Steeds meer vrouwen achter stuur van truck

DAF vindt de oudste truck nog in gebruik

Binnen vijf jaar voldoende truckparkings

Productie Scania Zwolle werkt voluit

Eerste TIR transport vanaf China naar ...


KerstMAN on tour in Beieren
MAN Truck & Bus ondersteunt de Kerstman voor het veertiende jaar en stuurt een feestelijk versierde en verlichte MAN TGX XXL 18.500 op Kersttour door Beieren. De trekker-/opleggercombinatie van de Kerstman reist tot 21 december naar tal van (kleuter)scholen, instellingen en Kerstmarkten. De leerlingen van de MAN-trainingsworkshop hebben met oog voor detail een rode MAN TGX XXL 18.500 inclusief oplegger omgebouwd tot traditionele MAN Christmas truck.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
advertise
terberg
HEBIC
Capriƫl Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
rino
Van Schaften Trucks
snapon
Kohl
Trucks.nl
D-tec
DHS
Cuppers
Middelbos
Trailned