home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 29 Oktober 2018, 10.56 uur


Geen Maut voor aardgas- en elektrische trucks

Elektrisch aangedreven vrachtauto’s en trucks op aardgas zijn de komende 2 jaar vrijgesteld van de Maut in Duitsland. De Duitse regering heeft dit onlangs bekendgemaakt. Na de eerdere uitbreiding van de Maut-plicht voor alle Bundesstrassen, heeft de regering voor het nieuwe jaar ook tot een verhoging van de Maut-tarieven besloten. Voor het eerst worden ook de kosten voor geluidsoverlast voor vrachtauto’s boven de 7,5 ton in rekening gebracht. Ook voor de zwaardere wegbelasting van zware voertuigen moet extra betaald worden.

Vrijstelling

Enigszins verrassend staat daar een Maut-vrijstelling tegenover voor vrachtauto’s met een volledig elektrische aandrijving en vrachtauto’s op LNG of CNG. Deze vrijstelling geldt voor de komende 2 jaar (1 januari 2019 tot en met 31 december 2020) en is bedoeld om ondernemers te stimuleren meer van deze voertuigen in hun wagenpark op te nemen. Vanaf 1 januari 2021 geldt voor deze voertuigen weer het normale Maut-tarief volgens gewicht en Euroklasse, maar zonder de component luchtvervuiling. Dat is een verlaging van 1,1 eurocent per km ten opzichte van het reguliere tarief. In de nieuwe wetswijziging is tevens opgenomen dat land- en bosbouwvoertuigen met een maximale snelheid van 40 km/u van de Maut zijn vrijgesteld.

2,5 miljard euro

De regering verwacht met de nieuwe tarieven jaarlijks 7,2 miljard euro aan Maut te ontvangen. Dat is een toename van 2,5 miljard euro ten opzichte van de huidige opbrengst.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

vdl
D-tec
snapon
Cuppers
Trailer innovation
Hoornweg
facebook
DHS
Capriƫl Nederland
Middelbos
Kohl
Van Schaften Trucks
HEBIC
terberg
advertise
Trucks.nl
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
rino