home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 29 Oktober 2018, 10.56 uur


Geen Maut voor aardgas- en elektrische trucks

Elektrisch aangedreven vrachtauto’s en trucks op aardgas zijn de komende 2 jaar vrijgesteld van de Maut in Duitsland. De Duitse regering heeft dit onlangs bekendgemaakt. Na de eerdere uitbreiding van de Maut-plicht voor alle Bundesstrassen, heeft de regering voor het nieuwe jaar ook tot een verhoging van de Maut-tarieven besloten. Voor het eerst worden ook de kosten voor geluidsoverlast voor vrachtauto’s boven de 7,5 ton in rekening gebracht. Ook voor de zwaardere wegbelasting van zware voertuigen moet extra betaald worden.

Vrijstelling

Enigszins verrassend staat daar een Maut-vrijstelling tegenover voor vrachtauto’s met een volledig elektrische aandrijving en vrachtauto’s op LNG of CNG. Deze vrijstelling geldt voor de komende 2 jaar (1 januari 2019 tot en met 31 december 2020) en is bedoeld om ondernemers te stimuleren meer van deze voertuigen in hun wagenpark op te nemen. Vanaf 1 januari 2021 geldt voor deze voertuigen weer het normale Maut-tarief volgens gewicht en Euroklasse, maar zonder de component luchtvervuiling. Dat is een verlaging van 1,1 eurocent per km ten opzichte van het reguliere tarief. In de nieuwe wetswijziging is tevens opgenomen dat land- en bosbouwvoertuigen met een maximale snelheid van 40 km/u van de Maut zijn vrijgesteld.

2,5 miljard euro

De regering verwacht met de nieuwe tarieven jaarlijks 7,2 miljard euro aan Maut te ontvangen. Dat is een toename van 2,5 miljard euro ten opzichte van de huidige opbrengst.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

facebook
vdl
rdd
almic
HEBIC
scania
advertise
Cuppers
rino
baat
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
terberg
Autoboek International
snapon
Middelbos
Trucks.nl
Trailned
Hoornweg