home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 Oktober 2018, 11.19 uur


Werk jij veilig in de transport en logistiek?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert op 31 oktober, in samenwerking met de evofenedex en Focal Point, een bijeenkomst over veilig werken met gevaarlijke stoffen in de transport en logistiek: Hoe werk jij veilig? Ondernemers, werknemers- en werkgeversorganisaties, arboprofessionals en preventiemedewerkers komen die middag samen bij Pon Logistics in Leusden om te spreken over maatregelen, oplossingen en innovaties die ziekte door onveilig werken met gevaarlijke stoffen kunnen voorkomen.

Werken met gevaarlijke stoffen

Kwartsstof, dieselrook, isocyanaten en lasrook. Het lijken exotische stoffen, maar 1 op de 6 werknemers in Nederland heeft te maken met dit soort gevaarlijke stoffen. Wie werkt met gevaarlijke stoffen loopt het risico op ernstige ziekten, zoals astma, COPD en longkanker. Elk jaar sterven in Nederland drieduizend mensen aan beroepsziekten door stoffenblootstelling in onder meer de bouw, de hout-, de auto- en de transportindustrie. Daarom gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met sectoren in gesprek over hoe je veilig kunt werken met gevaarlijke stoffen. Zij spreken over maatregelen, oplossingen en innovaties om ziekte door onveilig werken te voorkomen, zoals toepassing van de STOP-strategie: substitutie van gevaarlijke stoffen, technische maatregelen, organisatorische maatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

31 oktober: Hoe werk jij veilig? in de transport en logistiek

De bijeenkomst bij Pon Logistics in Leusden begint met een rondleiding op de werkvloer door HSS officer Wim van Zomeren. Vervolgens gaan experts en veiligheidsdeskundigen met elkaar in gesprek om kennis te delen en oplossingen te tonen uit de praktijk om veilig(er) te werken met gevaarlijke stoffen. Onder meer beleidsadviseur Daniëlle Gevers Deynoot-De Booij (evofenedex) en onderzoeker Gezond Leven Remy Frank (TNO) gaan in op vragen als: Hoe vind je de balans tussen werkdruk en veilige omgang met gevaarlijke stoffen? En hoe overtuig ik mijn werknemers om veilig en gezond te werken? Diana Martens (Inspectie SZW) licht de STOP-methode toe. Het programma duurt van 13:30 tot 17:00 uur.

Sectorbijeenkomsten Hoe werk jij veilig?

Hoe werk jij veilig? in de transport en logistiek is de vierde en laatste van een reeks sectorbijeenkomsten in oktober en onderdeel van de campagne ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’. Deze campagne maakt deel uit van het meerjarig programma Preventie Beroepsziekten van het ministerie van SZW. Meer informatie: www.werkmetgezondverstand.nl
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailned
facebook
Middelbos
vdl
Capriƫl Nederland
advertise
Van Schaften Trucks
Cuppers
D-tec
DHS
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
rino
Kohl
Trailer innovation
snapon
terberg
HEBIC