home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 Oktober 2018, 11.19 uur


Werk jij veilig in de transport en logistiek?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert op 31 oktober, in samenwerking met de evofenedex en Focal Point, een bijeenkomst over veilig werken met gevaarlijke stoffen in de transport en logistiek: Hoe werk jij veilig? Ondernemers, werknemers- en werkgeversorganisaties, arboprofessionals en preventiemedewerkers komen die middag samen bij Pon Logistics in Leusden om te spreken over maatregelen, oplossingen en innovaties die ziekte door onveilig werken met gevaarlijke stoffen kunnen voorkomen.

Werken met gevaarlijke stoffen

Kwartsstof, dieselrook, isocyanaten en lasrook. Het lijken exotische stoffen, maar 1 op de 6 werknemers in Nederland heeft te maken met dit soort gevaarlijke stoffen. Wie werkt met gevaarlijke stoffen loopt het risico op ernstige ziekten, zoals astma, COPD en longkanker. Elk jaar sterven in Nederland drieduizend mensen aan beroepsziekten door stoffenblootstelling in onder meer de bouw, de hout-, de auto- en de transportindustrie. Daarom gaat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met sectoren in gesprek over hoe je veilig kunt werken met gevaarlijke stoffen. Zij spreken over maatregelen, oplossingen en innovaties om ziekte door onveilig werken te voorkomen, zoals toepassing van de STOP-strategie: substitutie van gevaarlijke stoffen, technische maatregelen, organisatorische maatregelen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

31 oktober: Hoe werk jij veilig? in de transport en logistiek

De bijeenkomst bij Pon Logistics in Leusden begint met een rondleiding op de werkvloer door HSS officer Wim van Zomeren. Vervolgens gaan experts en veiligheidsdeskundigen met elkaar in gesprek om kennis te delen en oplossingen te tonen uit de praktijk om veilig(er) te werken met gevaarlijke stoffen. Onder meer beleidsadviseur Daniëlle Gevers Deynoot-De Booij (evofenedex) en onderzoeker Gezond Leven Remy Frank (TNO) gaan in op vragen als: Hoe vind je de balans tussen werkdruk en veilige omgang met gevaarlijke stoffen? En hoe overtuig ik mijn werknemers om veilig en gezond te werken? Diana Martens (Inspectie SZW) licht de STOP-methode toe. Het programma duurt van 13:30 tot 17:00 uur.

Sectorbijeenkomsten Hoe werk jij veilig?

Hoe werk jij veilig? in de transport en logistiek is de vierde en laatste van een reeks sectorbijeenkomsten in oktober en onderdeel van de campagne ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’. Deze campagne maakt deel uit van het meerjarig programma Preventie Beroepsziekten van het ministerie van SZW. Meer informatie: www.werkmetgezondverstand.nl
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
terberg
advertise
facebook
Trailned
baat
almic
Autoboek International
Capriƫl Nederland
vdl
Trucks.nl
Hoornweg
HEBIC
Cuppers
scania
rdd
rino
Anema Trucks & Spare Parts
snapon