home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 Oktober 2018, 13.53 uur


Melis Logistics onthult 100ste jubileumwagen

Zelden is een vrachtwagen zó feestelijk geïntroduceerd als deze. Het is er dan ook niet zo maar één. Op het Melis Logistics Jubileumfeest werd onlangs de honderdste vrachtwagen onthuld. De honderdste vrachtwagen moest en zou een speciale uitvoering worden. Omdat het thema van het 100-jarig jubileumfeest ‘van geel naar goud’ luidde, werd besloten de jubileumtruck van eenzelfde, feestelijke jasje te voorzien. Deze werd daarom vakkundig goud gespoten (inclusief wielen, grille, spiegels etc.), waarna de vrachtwagen achter de schermen bleef totdat de grote onthulling daar was. Onlangs was het zover: Huidige directeur Marwin Melis reed de gouden truck al toeterend – en begeleidt door gouden confetti-kanonnen en opzwepende muziek – de hal in, die voor het feest was omgetoverd tot een bruisende feestlocatie.

Volvo FH met 500 pk I-Shift Dual Clutch

De nieuwe vrachtwagen is een Volvo FH. De vrachtwagen is voorzien van een 500 pk I-Shift Dual Clutch versnellingsbak, bestaande uit twee prise-assen en een dubbele koppeling, waardoor er twee versnellingen tegelijkertijd gekozen kunnen worden. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. In de branche wordt deze versnellingsbak ook wel gezien als het neusje van de zalm. Rik van Maanen Sr. is de trotse Melis-chauffeur van de gouden vrachtwagen. Met bijna twee weken op de weg omschrijft hij zijn ervaring: “Het is een fantastische auto, die na de derde versnelling letterlijk als een Ferrari schakelt. Zowel van binnen als van buiten is de wagen met extra’s uitgevoerd, zoals een lampenbeugel met schijnwerpers en Hadley luchthoorns. Ik heb er veel bekijks mee en overal waar ik kom laden of lossen krijg ik vragen over de kleur. Dan vertel ik trots over het jubileum. Het is echt mijn gouden koets.” Hoewel het wellicht de enige gouden vrachtwagen zal blijven, is deze nieuwe aanwinst zeker niet de hekkensluiter van het wagenpark. Sterker nog: er staan voor 2019 al een aantal vrachtwagens in bestelling.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
HEBIC
advertise
facebook
terberg
rdd
rino
almic
Trailned
scania
Capriƫl Nederland
Middelbos
Trucks.nl
Hoornweg
vdl
baat
Cuppers
Anema Trucks & Spare Parts
Autoboek International