home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 Oktober 2018, 13.53 uur


Melis Logistics onthult 100ste jubileumwagen

Zelden is een vrachtwagen zó feestelijk geïntroduceerd als deze. Het is er dan ook niet zo maar één. Op het Melis Logistics Jubileumfeest werd onlangs de honderdste vrachtwagen onthuld. De honderdste vrachtwagen moest en zou een speciale uitvoering worden. Omdat het thema van het 100-jarig jubileumfeest ‘van geel naar goud’ luidde, werd besloten de jubileumtruck van eenzelfde, feestelijke jasje te voorzien. Deze werd daarom vakkundig goud gespoten (inclusief wielen, grille, spiegels etc.), waarna de vrachtwagen achter de schermen bleef totdat de grote onthulling daar was. Onlangs was het zover: Huidige directeur Marwin Melis reed de gouden truck al toeterend – en begeleidt door gouden confetti-kanonnen en opzwepende muziek – de hal in, die voor het feest was omgetoverd tot een bruisende feestlocatie.

Volvo FH met 500 pk I-Shift Dual Clutch

De nieuwe vrachtwagen is een Volvo FH. De vrachtwagen is voorzien van een 500 pk I-Shift Dual Clutch versnellingsbak, bestaande uit twee prise-assen en een dubbele koppeling, waardoor er twee versnellingen tegelijkertijd gekozen kunnen worden. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. In de branche wordt deze versnellingsbak ook wel gezien als het neusje van de zalm. Rik van Maanen Sr. is de trotse Melis-chauffeur van de gouden vrachtwagen. Met bijna twee weken op de weg omschrijft hij zijn ervaring: “Het is een fantastische auto, die na de derde versnelling letterlijk als een Ferrari schakelt. Zowel van binnen als van buiten is de wagen met extra’s uitgevoerd, zoals een lampenbeugel met schijnwerpers en Hadley luchthoorns. Ik heb er veel bekijks mee en overal waar ik kom laden of lossen krijg ik vragen over de kleur. Dan vertel ik trots over het jubileum. Het is echt mijn gouden koets.” Hoewel het wellicht de enige gouden vrachtwagen zal blijven, is deze nieuwe aanwinst zeker niet de hekkensluiter van het wagenpark. Sterker nog: er staan voor 2019 al een aantal vrachtwagens in bestelling.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
facebook
HEBIC
Cuppers
vdl
rino
advertise
D-tec
Trailned
Capriƫl Nederland
Middelbos
Kohl
snapon
DHS
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
Trucks.nl