home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 Oktober 2018, 13.53 uur


Melis Logistics onthult 100ste jubileumwagen

Zelden is een vrachtwagen zó feestelijk geïntroduceerd als deze. Het is er dan ook niet zo maar één. Op het Melis Logistics Jubileumfeest werd onlangs de honderdste vrachtwagen onthuld. De honderdste vrachtwagen moest en zou een speciale uitvoering worden. Omdat het thema van het 100-jarig jubileumfeest ‘van geel naar goud’ luidde, werd besloten de jubileumtruck van eenzelfde, feestelijke jasje te voorzien. Deze werd daarom vakkundig goud gespoten (inclusief wielen, grille, spiegels etc.), waarna de vrachtwagen achter de schermen bleef totdat de grote onthulling daar was. Onlangs was het zover: Huidige directeur Marwin Melis reed de gouden truck al toeterend – en begeleidt door gouden confetti-kanonnen en opzwepende muziek – de hal in, die voor het feest was omgetoverd tot een bruisende feestlocatie.

Volvo FH met 500 pk I-Shift Dual Clutch

De nieuwe vrachtwagen is een Volvo FH. De vrachtwagen is voorzien van een 500 pk I-Shift Dual Clutch versnellingsbak, bestaande uit twee prise-assen en een dubbele koppeling, waardoor er twee versnellingen tegelijkertijd gekozen kunnen worden. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. In de branche wordt deze versnellingsbak ook wel gezien als het neusje van de zalm. Rik van Maanen Sr. is de trotse Melis-chauffeur van de gouden vrachtwagen. Met bijna twee weken op de weg omschrijft hij zijn ervaring: “Het is een fantastische auto, die na de derde versnelling letterlijk als een Ferrari schakelt. Zowel van binnen als van buiten is de wagen met extra’s uitgevoerd, zoals een lampenbeugel met schijnwerpers en Hadley luchthoorns. Ik heb er veel bekijks mee en overal waar ik kom laden of lossen krijg ik vragen over de kleur. Dan vertel ik trots over het jubileum. Het is echt mijn gouden koets.” Hoewel het wellicht de enige gouden vrachtwagen zal blijven, is deze nieuwe aanwinst zeker niet de hekkensluiter van het wagenpark. Sterker nog: er staan voor 2019 al een aantal vrachtwagens in bestelling.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Tibeg
rino
advertise
Middelbos
Capriƫl Nederland
facebook
Trucks.nl
Autoboek International
baat
Trailned
HEBIC
meiller
vdl
almic
terberg
Cuppers
rdd
snapon
Hoornweg
scania