home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Oktober 2018, 08.49 uur


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht

Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden, hoewel een Europese richtlijn 40 ton als grens stelt. In het verleden zijn hiervoor weliswaar enkele bekeuringen uitgeschreven, maar die zijn uiteindelijk geseponeerd. Er bleek geen wettelijke grondslag voor de door de Gendarmerie uitgeschreven bekeuringen. De wetswijziging moet dit veranderen.

Wetswijziging

Het Franse Directoraat Générale des Infrastructures, des Transports et de la Mer (DGITM) komt eind dit jaar met een wetswijziging waarbij richtlijn 96/53/EG leidend wordt. In deze richtlijn staat dat voor internationaal verkeer veertig ton het maximaal toelaatbare gewicht is. De artikelen van de Code de la Route, waarin deze wijziging wordt opgenomen (R312-4 en R312-11), worden zeer waarschijnlijk eind dit jaar gepubliceerd, wat de Gendarmerie in staat stelt om aan de grensovergangen te gaan handhaven op een totaal toegestane maximale massa van veertig ton.

België

In België gaan al stemmen op om, op het moment dat Frankrijk gaat handhaven op veertig ton totaal gewicht, dit ook voor grensoverschrijdend verkeer aan de Belgische kant van de grens te gaan doen. Dat willen de Belgen gaan doen onder dekking van dezelfde EG-richtlijn waarnaar de Fransen nu verwijzen.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Kohl
D-tec
Middelbos
Hoornweg
DHS
Capriël Nederland
Van Schaften Trucks
HEBIC
snapon
rino
Cuppers
terberg
vdl
Trailned
Trucks.nl
facebook
advertise
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts