home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Oktober 2018, 08.49 uur


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht

Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden, hoewel een Europese richtlijn 40 ton als grens stelt. In het verleden zijn hiervoor weliswaar enkele bekeuringen uitgeschreven, maar die zijn uiteindelijk geseponeerd. Er bleek geen wettelijke grondslag voor de door de Gendarmerie uitgeschreven bekeuringen. De wetswijziging moet dit veranderen.

Wetswijziging

Het Franse Directoraat Générale des Infrastructures, des Transports et de la Mer (DGITM) komt eind dit jaar met een wetswijziging waarbij richtlijn 96/53/EG leidend wordt. In deze richtlijn staat dat voor internationaal verkeer veertig ton het maximaal toelaatbare gewicht is. De artikelen van de Code de la Route, waarin deze wijziging wordt opgenomen (R312-4 en R312-11), worden zeer waarschijnlijk eind dit jaar gepubliceerd, wat de Gendarmerie in staat stelt om aan de grensovergangen te gaan handhaven op een totaal toegestane maximale massa van veertig ton.

België

In België gaan al stemmen op om, op het moment dat Frankrijk gaat handhaven op veertig ton totaal gewicht, dit ook voor grensoverschrijdend verkeer aan de Belgische kant van de grens te gaan doen. Dat willen de Belgen gaan doen onder dekking van dezelfde EG-richtlijn waarnaar de Fransen nu verwijzen.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Anema Trucks & Spare Parts
advertise
Middelbos
Trailned
vdl
rdd
HEBIC
almic
facebook
Autoboek International
baat
scania
snapon
terberg
Hoornweg
rino
Capriël Nederland
Cuppers
Trucks.nl