home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 08 Oktober 2018, 11.51 uur


Schmitz Cargobull toonde elektrische koelunit op IAA

Traditiegetrouw is een groot deel van de IAA bestemd voor het getrokken materieel. Het buitenterrein tussen de hallen wordt altijd in beslag genomen door allerhande soorten trailers en opbouwers. Schmitz Cargobull is sinds jaar en dag in dit segment één van de belangrijkste partners van de IAA. Zoals altijd had de Duitse trailerbouwer enkele primeurs te melden.

Schmitz is bezig met de ontwikkeling van een elektrisch koelunit waarvan het een prototype liet zien. Deze s.Cue (electric Semitrailer Cooling Unit) werkt geheel elektrisch en stoot daarom geen emissies uit. Ideaal voor het distributiewerk, aldus Schmitz. De 'normale' S.CU koelunits krijgen vanaf nu een nieuwe common rail dieselmotor die voldoet aan de norm Stage V en verbruiken volgens Schmitz tien procent minder diesel. Een nieuwe interface en verbeterde luchtstroom beloven een constantere temperatuur. Bediening kan eventueel via een smartphone. Het zijn ontwikkelingen die samen komen in de nieuwe S.KO box semitrailer. Behalve de nieuwe geïntegreerde techniek is ook de buitenkant aangepakt. Het front is verstevigd om schade te voorkomen en de isolatie is verder verbeterd. De nieuwe S.KO serie is ook voorzien van het dit jaar geïntroduceerde 'side guard systeem'. Een vouwwand voor de S.KO trailers hoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Op de stand was de eerder dit jaar geïntroduceerde en in Auto- en Transportwereld uitgebreid beschreven S.KI volume tipper trailer te zien. Een aluminium tipper met een 'step frame' dat 160 millimeter lager is en die in totaal 150 kg lichter is.

Door: Jos Haas.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
advertise
rdd
facebook
Cuppers
rino
snapon
scania
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Trucks.nl
baat
Trailned
Hoornweg
HEBIC
Autoboek International
Capriƫl Nederland
almic
Middelbos