home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 27 September 2018, 12.13 uur


TomTom toonde nieuwe generatie Webfleet op IAA

TomTom kondigde onlangs de vernieuwde Webfleet-oplossing aan. Op de IAA in Hannover lanceerde het bedrijf TachoShare, een module voor het op afstand downloaden en archiveren van tachograafgegevens van vrachtwagens. TachoShare maakt het tevens mogelijk om deze gegevens direct met bestaande analysesoftware te delen.

De oplossing is ontworpen om transportbedrijven te helpen bij veelvoorkomende problemen omtrent het managen van tachograafgegevens. Bij de traditionele wijze van handmatig downloaden, moeten vrachtwagens naar een specifieke plek rijden waar de downloadapparatuur beschikbaar is. TachoShare kan worden geïntegreerd met de tachograaf data-analyse software die een bedrijf zelf kiest óf al heeft. TomTom Telematics kondigde op IAA ook aan dat de nieuwe LINK 710 is toegevoegd aan het telematica-portfolio. De LINK 710 geeft toegang tot meer specifieke voertuiginformatie en is tegelijkertijd verbonden met andere meetapparatuur en I/O interfaces in het voertuig. De LINK 710 zal in het vierde kwartaal van 2018 beschikbaar zijn.

Samenwerken met DKV

TomTom kondigde onlangs een samenwerking aan met DKV, marktleider in cash-free tankstations. TomTom’s navigatie, verkeers- en routingkaarten zijn samen met DKV’s kennis van brandstofstops gebruikt om twee applicaties te ontwikkelen die vanaf 2019 beschikbaar zijn via het TomTom Bridge platform. DKV Eco Driving en DKV Refuel Planning werken samen met het DKV Bonification-systeem. In het laatst genoemde systeem worden bestuurders beloond voor economisch verantwoord rijden. DKV Eco Driving gebruikt telematicagegevens om de chauffeur te ondersteunen in een efficiëntere rijstijl, terwijl DKV Refuel Planning de bestuurder begeleidt in de kortste en beste route naar het voordeligste tankstation. Mike Schoofs, managing director Consumer bij TomTom, licht toe: “Brandstofverbruik is een bedrijfs- en milieukwestie voor alle aanbieders van bedrijfsvoertuigen. Door de samenwerking met DKV en onze expertise in navigatie- en routingsystemen, zal het TomTom Bridge Platform chauffeurs helpen bewuster en efficiënter te denken en te rijden.” TomTom kondigde eveneens aan dat Daimler Trucks TomTom Bridge heeft gekozen als aanbieder van navigatie- en voertuiggegevens in hun voertuigen. De TomTom Bridge Hub zet de kracht van het TomTom Bridge platform in een klein en weergave-afhankelijk apparaat dat volledig geïntegreerd kan worden in het voertuig.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
D-tec
Cuppers
Middelbos
HEBIC
snapon
vdl
Van Schaften Trucks
advertise
Trailer innovation
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Trailned
Kohl
DHS
terberg