home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 September 2018, 15.15 uur


Thermo King over de toekomst van stadsdistributie

Recent organiseerde Thermo King Transportkoeling een event waar overlegd werd over nieuwe, duurzame oplossingen in de wereld van transportkoeling. Dit keer bij het ZiN Inspiratie Lab van horecagroothandel Sligro in Veghel. Thermo King bracht op deze inspirerende middag prominente sprekers en branchegenoten samen rond het thema “de toekomst van stadsdistributie in 2025”. Circa vijftig afgevaardigden van horeca gerelateerde (transport)ondernemingen, namen actief deel aan het seminar.

John van den Berg, directeur Operations bij Sligro, openende het seminar en legde het belang uit van duurzame onderlinge samenwerking, van een gesloten koudeketen in de logistiek en van moderne apparatuur om zo uitstootarm mogelijk te werk te gaan. Van den Berg liet niet alleen zien hoe Sligro gegroeid is in Veghel, maar ook hoe het de logistiek zo efficiënt en duurzaam mogelijk inricht. Sligro beschikt in Veghel over een opslagcapaciteit van 150.000 vierkante meter.

Elektrisch

De nieuwe ontwikkeling op het gebied van diesel aangedreven koelmachines is belangrijk, wanneer we zien hoe stedelijke overheden tegenover de dieselmotor staan. Wetenschapper ir. drs. Jan Wouters legde uit waarom elektrische aandrijving van koelmotoren, maar straks ook van auto's en vrachtwagens, het meest kansrijk is: "Die aandrijving waarin het meeste geïnvesteerd wordt, zal bepalend worden voor het straatbeeld van de toekomst. De grote autofabrikanten in Europa, de VS, Japan en China investeren grote bedragen in batterijtechnologie en in waterstoftechniek. Het moge dus duidelijk zijn welke kant het op gaat." Wouters voorspelt een daling van de prijs per kilowattuur alsmede van batterijprijzen. "Die trend is in de personenwagentechniek al enkele jaren gaande. De personenwagentechniek ligt op dit moment een stukje voor op de bedrijfswagentechniek", aldus Wouters.

Frigoblock

Peter Wilms, Sales manager Thermo King Transportkoeling, vertelt daarover het volgende: “Frigoblock wordt binnen Thermo King Transportkoeling steeds belangrijker. Op de komende IAA laten we nieuwe oplossingen zien van elektrisch aangedreven koelmachines die toepasbaar zijn bij lichtere voertuigen. Dit past geheel in de trend van strengere stadsbesturen ten aanzien van voertuig-emissies."

Breytner

Tot slot mocht Marie José Baartmans, directeur van transportbedrijf Breytner, ervaringen delen over het rijden met elektrische trucks. Opvallend was dat zij van de aanwezige vervoerders, de meeste vragen kreeg over het in de praktijk werken met deze trucks, die nu nog een zeldzaamheid zijn op onze wegen.

Dat dieselmotoren van vrachtwagens steeds schoner worden, is een algemeen geaccepteerd fenomeen. Ook bij deze koelmotoren wordt grote vooruitgang geboekt. Op 1 januari gaat hier de veel strengere Tier V norm in, waardoor dieselaangedreven koelmachines een veel geringere uitstoot zullen hebben. Alle Thermo King koelmachines die vanaf die datum nieuw verkocht gaan worden, en die zijn uitgerust met een dieselmotor, zullen voldoen aan de nieuwe, strenge Tier V norm.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

D-tec
Capriƫl Nederland
Hoornweg
Cuppers
facebook
Van Schaften Trucks
Trailer innovation
Trailned
snapon
DHS
HEBIC
Middelbos
terberg
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Trucks.nl
rino
Kohl