home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 September 2018, 15.15 uur


Thermo King over de toekomst van stadsdistributie

Recent organiseerde Thermo King Transportkoeling een event waar overlegd werd over nieuwe, duurzame oplossingen in de wereld van transportkoeling. Dit keer bij het ZiN Inspiratie Lab van horecagroothandel Sligro in Veghel. Thermo King bracht op deze inspirerende middag prominente sprekers en branchegenoten samen rond het thema “de toekomst van stadsdistributie in 2025”. Circa vijftig afgevaardigden van horeca gerelateerde (transport)ondernemingen, namen actief deel aan het seminar.

John van den Berg, directeur Operations bij Sligro, openende het seminar en legde het belang uit van duurzame onderlinge samenwerking, van een gesloten koudeketen in de logistiek en van moderne apparatuur om zo uitstootarm mogelijk te werk te gaan. Van den Berg liet niet alleen zien hoe Sligro gegroeid is in Veghel, maar ook hoe het de logistiek zo efficiënt en duurzaam mogelijk inricht. Sligro beschikt in Veghel over een opslagcapaciteit van 150.000 vierkante meter.

Elektrisch

De nieuwe ontwikkeling op het gebied van diesel aangedreven koelmachines is belangrijk, wanneer we zien hoe stedelijke overheden tegenover de dieselmotor staan. Wetenschapper ir. drs. Jan Wouters legde uit waarom elektrische aandrijving van koelmotoren, maar straks ook van auto's en vrachtwagens, het meest kansrijk is: "Die aandrijving waarin het meeste geïnvesteerd wordt, zal bepalend worden voor het straatbeeld van de toekomst. De grote autofabrikanten in Europa, de VS, Japan en China investeren grote bedragen in batterijtechnologie en in waterstoftechniek. Het moge dus duidelijk zijn welke kant het op gaat." Wouters voorspelt een daling van de prijs per kilowattuur alsmede van batterijprijzen. "Die trend is in de personenwagentechniek al enkele jaren gaande. De personenwagentechniek ligt op dit moment een stukje voor op de bedrijfswagentechniek", aldus Wouters.

Frigoblock

Peter Wilms, Sales manager Thermo King Transportkoeling, vertelt daarover het volgende: “Frigoblock wordt binnen Thermo King Transportkoeling steeds belangrijker. Op de komende IAA laten we nieuwe oplossingen zien van elektrisch aangedreven koelmachines die toepasbaar zijn bij lichtere voertuigen. Dit past geheel in de trend van strengere stadsbesturen ten aanzien van voertuig-emissies."

Breytner

Tot slot mocht Marie José Baartmans, directeur van transportbedrijf Breytner, ervaringen delen over het rijden met elektrische trucks. Opvallend was dat zij van de aanwezige vervoerders, de meeste vragen kreeg over het in de praktijk werken met deze trucks, die nu nog een zeldzaamheid zijn op onze wegen.

Dat dieselmotoren van vrachtwagens steeds schoner worden, is een algemeen geaccepteerd fenomeen. Ook bij deze koelmotoren wordt grote vooruitgang geboekt. Op 1 januari gaat hier de veel strengere Tier V norm in, waardoor dieselaangedreven koelmachines een veel geringere uitstoot zullen hebben. Alle Thermo King koelmachines die vanaf die datum nieuw verkocht gaan worden, en die zijn uitgerust met een dieselmotor, zullen voldoen aan de nieuwe, strenge Tier V norm.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
Trailned
Hoornweg
Middelbos
scania
rdd
Capriƫl Nederland
Autoboek International
almic
Trucks.nl
rino
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
advertise
snapon
HEBIC
Cuppers
facebook
baat