home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 September 2018, 14.49 uur


De Ford F-Max is Truck of the Year 2019 geworden

De nieuwe Ford F-Max is op de IAA verkozen tot International Truck of the Year 2019. Een jury van 23 vakredacteurs van gerenommeerde Europese uitgaven verkoos de F-Max als beste voor 2019. De prestigieuze prijs werd op de IAA in Hannover overhandigd aan Haydar Yenigün, general manager van Ford Otosan. De International Truck of the Year award wordt volgens de jury uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar op de markt is geïntroduceerd en die de grootste bijdrage aan de efficiëntie van het wegvervoer heeft geleverd. Juryleden houden rekening met verschillende criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofbesparing, ecologische voetafdruk en Total Cost of Ownership (TCO). Met een winnende score van 126 stemmen won de nieuwe langeafstandstruck van Ford, de F-Max, de award. De F-Max bleef de concurrentie ver voor. De onlangs gelanceerde Scania Urban Range kreeg 74 punten en de Volvo FH/FM LNG reeks 56 punten.

Testrit

De jury maakte de keuze voor de F-Max na een uitgebreide testrit in Turkije. De IToY-juryleden prezen de efficiëntie en de geavanceerde aandrijflijn van de F-Max, met Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) en GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control. Ook was de jury onder de indruk van in-line zescilinder 12,7-liter Ford Ecotorq Euro 6 motor van 500 pk, in combinatie met de ZF twaalftraps automatische versnellingsbak. De nieuwe langeafstandscabine van de F-Max werd ook goed gewaardeerd. Die biedt onder meer een vlakke vloer, een breedte van 2,5 m, een binnenhoogte van 2,16 m, veel opbergruimte en een cockpit-stijl dashboard met een digitaal instrumentenpaneel. ConnecTruck, het connectiviteitsplatform van het voertuig, viel ook in goede aarde. De pluspunten van de F-Max opsommend, concludeerde juryvoorzitter Gianenrico Griffini: "Met de introductie van de F-Max heeft Ford Trucks een fraai ontwikkelde trekker afgeleverd die een betekenisvolle nieuwe speler kan zijn in het zeer competitieve segment van het langeafstandsvervoer."
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

vako
Sluitsnel
scania
facebook
HEBIC
terberg
Middelbos
rino
Trailned
rdd
Cuppers
snapon
almic
Knapen
Capriël Nederland
Autoboek International
Hoornweg
Trucks.nl
vdl
advertise
meiller