home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 September 2018, 14.49 uur


De Ford F-Max is Truck of the Year 2019 geworden

De nieuwe Ford F-Max is op de IAA verkozen tot International Truck of the Year 2019. Een jury van 23 vakredacteurs van gerenommeerde Europese uitgaven verkoos de F-Max als beste voor 2019. De prestigieuze prijs werd op de IAA in Hannover overhandigd aan Haydar Yenigün, general manager van Ford Otosan. De International Truck of the Year award wordt volgens de jury uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar op de markt is geïntroduceerd en die de grootste bijdrage aan de efficiëntie van het wegvervoer heeft geleverd. Juryleden houden rekening met verschillende criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofbesparing, ecologische voetafdruk en Total Cost of Ownership (TCO). Met een winnende score van 126 stemmen won de nieuwe langeafstandstruck van Ford, de F-Max, de award. De F-Max bleef de concurrentie ver voor. De onlangs gelanceerde Scania Urban Range kreeg 74 punten en de Volvo FH/FM LNG reeks 56 punten.

Testrit

De jury maakte de keuze voor de F-Max na een uitgebreide testrit in Turkije. De IToY-juryleden prezen de efficiëntie en de geavanceerde aandrijflijn van de F-Max, met Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) en GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control. Ook was de jury onder de indruk van in-line zescilinder 12,7-liter Ford Ecotorq Euro 6 motor van 500 pk, in combinatie met de ZF twaalftraps automatische versnellingsbak. De nieuwe langeafstandscabine van de F-Max werd ook goed gewaardeerd. Die biedt onder meer een vlakke vloer, een breedte van 2,5 m, een binnenhoogte van 2,16 m, veel opbergruimte en een cockpit-stijl dashboard met een digitaal instrumentenpaneel. ConnecTruck, het connectiviteitsplatform van het voertuig, viel ook in goede aarde. De pluspunten van de F-Max opsommend, concludeerde juryvoorzitter Gianenrico Griffini: "Met de introductie van de F-Max heeft Ford Trucks een fraai ontwikkelde trekker afgeleverd die een betekenisvolle nieuwe speler kan zijn in het zeer competitieve segment van het langeafstandsvervoer."
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
terberg
Cuppers
advertise
Trailned
Capriël Nederland
Van Schaften Trucks
HEBIC
Trucks.nl
vdl
Kohl
Middelbos
D-tec
DHS
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Trailer innovation
rino