home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 24 September 2018, 14.49 uur


De Ford F-Max is Truck of the Year 2019 geworden

De nieuwe Ford F-Max is op de IAA verkozen tot International Truck of the Year 2019. Een jury van 23 vakredacteurs van gerenommeerde Europese uitgaven verkoos de F-Max als beste voor 2019. De prestigieuze prijs werd op de IAA in Hannover overhandigd aan Haydar Yenigün, general manager van Ford Otosan. De International Truck of the Year award wordt volgens de jury uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar op de markt is geïntroduceerd en die de grootste bijdrage aan de efficiëntie van het wegvervoer heeft geleverd. Juryleden houden rekening met verschillende criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofbesparing, ecologische voetafdruk en Total Cost of Ownership (TCO). Met een winnende score van 126 stemmen won de nieuwe langeafstandstruck van Ford, de F-Max, de award. De F-Max bleef de concurrentie ver voor. De onlangs gelanceerde Scania Urban Range kreeg 74 punten en de Volvo FH/FM LNG reeks 56 punten.

Testrit

De jury maakte de keuze voor de F-Max na een uitgebreide testrit in Turkije. De IToY-juryleden prezen de efficiëntie en de geavanceerde aandrijflijn van de F-Max, met Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) en GPS-gebaseerde Predictive Cruise Control. Ook was de jury onder de indruk van in-line zescilinder 12,7-liter Ford Ecotorq Euro 6 motor van 500 pk, in combinatie met de ZF twaalftraps automatische versnellingsbak. De nieuwe langeafstandscabine van de F-Max werd ook goed gewaardeerd. Die biedt onder meer een vlakke vloer, een breedte van 2,5 m, een binnenhoogte van 2,16 m, veel opbergruimte en een cockpit-stijl dashboard met een digitaal instrumentenpaneel. ConnecTruck, het connectiviteitsplatform van het voertuig, viel ook in goede aarde. De pluspunten van de F-Max opsommend, concludeerde juryvoorzitter Gianenrico Griffini: "Met de introductie van de F-Max heeft Ford Trucks een fraai ontwikkelde trekker afgeleverd die een betekenisvolle nieuwe speler kan zijn in het zeer competitieve segment van het langeafstandsvervoer."
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

scania
Capriël Nederland
HEBIC
vdl
almic
Trucks.nl
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
baat
Trailned
snapon
rino
advertise
Middelbos
Hoornweg
rdd
facebook
Cuppers
Autoboek International